Livre
Néerlandais

Kees ontdekt de wereld

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Kees is een rustig gansje. Hij vindt het fijn om alleen te zijn en de wereld te verkennen. Maar soms is gezelschap ook best leuk. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige aquarellen in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Kees ontdekt de wereld
Auteur
Olivier Dunrea
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gus
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789025759858 (hardback)

Commentaires

Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over het kleine Gansje Kees, een van de helden uit de serie 'Gonnie en haar vriendjes'. Kees gaat graag alleen op pad. Hij kijkt geïnteresseerd naar de dieren die hij tegenkomt en loopt verder. Tot hij ziet dat een schildpad vlak bij de vijver iets in een kuiltje achterlaat. Hij ontdekt wat eieren en gaat erop zitten. Na een poosje kruipen er drie schildpadjes uit de eieren. Kees en de diertjes zijn daarna onafscheidelijk. De eenvoudige tekeningen met veel zeggingskracht vertellen een simpel verhaaltje dat met een bescheiden tekst wordt aangevuld. Op de overwegend witte bladzijden nemen de tekeningen en tekst weinig ruimte in, maar zijn zeker niet saai. De immer verwonderd kijkende Kees en de kleine bijfiguurtjes op de tekeningen geven veel kansen tot zoeken en benoemen. Ze maken het boekje tot een schat om vaak te bekijken en van te genieten. Tegelijkertijd verscheen ook 'Kees en Koosje'*, over Kees en zijn grote zus Koosje. Vanaf…Lire la suite

Kees ontdekt de wereld

Kees is een klein, geel gansje. Hij vindt het fijn om alleen te zijn. Hij ontdekt in zijn eentje nieuwe diertjes zoals de spin, de muisjes in de schuur en een schildpad in de vijver. Wanneer hij in een kuil drie eitjes ziet liggen gaat hij er voorzichtig op zitten. Kees weet blijkbaar dat je achtergelaten eitjes warm moet houden. Na een tijdje barsten de eitjes open en kruipen er drie schildpadjes uit. Nu is Kees niet meer alleen.

Mooi kartonboekje van een handig formaat voor peutertjes. Fijne illustraties over de leefwereld van het hele jonge kind, zonder overdaad.