Het verhaal van Hollywoodactrice Grace Kelly die door haar huwelijk met prins Reinier prinses Gracia van Monaco werd.
Sujet
Kelly, Grace
Titre
Grace of Monaco
Directeur
Olivier Dahan
Compositeur
Christopher Gunning 1944-
Acteur
Nicole Kidman Tim Roth Frank Langella Paz Vega
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
ca. 100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045242657

Commentaires

Veelbesproken semi-biografische film uit 2014 over het leven van prinses Grace van Monaco geregisseerd door Olivier Dahan met Nicole Kidman en Tim Roth als hoofdrolspelers. In 1956 vond het sprookjeshuwelijk plaats van prins Rainier van Monaco en filmster Grace Kelly. Zes jaar later lijkt er niet veel meer over te zijn van het sprookje: prinses Grace krijgt te maken met een huwelijkscrisis, een politiek conflict met de Franse president Charles de Gaulle en een paleiscoup opgezet door haar schoonzus. Als Grace het niet meer ziet zitten, weet de huispastoor raad. Ze weet uiteindelijk de Monegaskische bevolking, haar man én zelfs de weerbarstige Charles de Gaulle voor zich te winnen. De film is niet vlekkeloos tot stand gekomen, regisseur en producent lagen lange tijd in de clinch over de film en de koninklijke familie van Monaco was het niet eens met het filmscript. Belinda van de Graaf (Trouw, 5-6-‘14) ziet het voordeel van de omstredenheid van de film: ‘het filmfestival van Cannes vaa…Lire la suite

À propos de Olivier Dahan

Olivier Dahan, né le 26 juin 1967 à La Ciotat, est un réalisateur et scénariste français.

Il est principalement connu pour Grace de Monaco (2014) et La Môme (2008) qui lui permet de se faire nommer à deux reprises aux César dans les catégories : meilleur réalisateur.

Biographie

Jeunesse

Olivier Dahan passe son enfance à La Ciotat. Ses parents sont employés de Poste. Sa mère est originaire de Provence, son père est un juif rapatrié d'Algérie qui fut trésorier de l'antenne locale de la LICRA.

Sa sœur cadette est comédienne.

Débuts de réalisateur (années 1990)

Olivier Dahan entre à vingt ans, en 1987, à l'École d'art de Marseille où il ob…En lire plus sur Wikipedia