Livre
Néerlandais

Wielrennen : fietsen op elk trainingsniveau

Oliver Roberts (auteur)

Wielrennen : fietsen op elk trainingsniveau

Titre
Wielrennen : fietsen op elk trainingsniveau
Auteur
Oliver Roberts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to get wheely fit
Éditeur
Utrecht: Forte, 2004
96 p. : ill.
ISBN
90-5877-328-0

Commentaires

Je kunt er niet naast kijken: vooral in de Angelsaksische landen wordt driftig over fietsen en fietstraining gepubliceerd. Zonder enige twijfel zullen de sportieve prestaties in de Tour de France van de Amerikaanse renners hieraan niet vreemd zijn en bovendien loopt dat fietsen mooi parallel met hun nogal eigengereide en individualistische instelling: het geloof dat je de kracht uit het eigen lichaam moet halen, de bijzondere aandacht voor geavanceerd fietsmateriaal en grote prestaties in (individuele) tijdritten.
Wielrennen, fietsen op elk trainingsniveau van de Brit Oliver Roberts past mooi in dat schema: opnieuw wordt het (hard)fietsen als het ware ontdekt en vliegen de tips en schema's je rond de oren. Roberts onderscheidt beginnersniveaus, tussenniveaus en topniveaus voor ervaren coureurs, die dan zo'n twintig uur per week trainen. Voor elk niveau worden aangepaste trainingsschema's voorgesteld. Voor je op bladzijde 70 het gevorderdenniveau haalt, ben je langs heel inst…Lire la suite
Fraai uitgevoerd boek boordevol informatie voor iedereen die zich bezig wil gaan houden met wielrennen of daar al actief mee is. Het eerste hoofdstuk gaat over de uitrusting en vertelt waarop gelet moet worden bij de aanschaf van een racefiets, maar ook bij (zomer/winter)kleding en welk voedsel onderweg genuttigd kan worden voor een zo goed mogelijke prestatie. Daarna volgen zes trainingsschema's voor starters en gevorderden. De actie wordt aangegeven, maar ook de duur en de hartslag die min of meer normaal zijn bij een dergelijke training. Het laatste, korte hoofdstuk geeft wat algemene tips. Het taalgebruik is niet moeilijk, de schema's zijn goed te lezen voor een brede doelgroep. Met eenvoudige kleurenfoto's van wielrenners in actie, een inhoudsopgave en een trefwoordenregister.