Een jongeman behoudt zijn stralend jeugdige uiterlijk, terwijl zijn geschilderde portret zijn toenemende innerlijke aftakeling onthult
Titre
Dorian Gray
Directeur
Oliver Parker
Scénariste
Toby Finlay
Compositeur
Charlie Mole
Antécédent bibliographique
Oscar Wilde
Acteur
Ben Barnes Colin Firth Ben Chaplin Rachel Hurd-Wood Rebecca Hall 1982-
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 108 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar The picture of Dorian Gray van Oscar Wilde
EAN
8713045222758

Commentaires

Britse verfilming uit 2009 van 'The Picture of Dorian Gray' van Oscar Wilde door Oliver Parker, met Ben Barnes en Colin Firth. In deze fantasy/thriller is de hoofdpersoon, Dorian Gray, eerst een rustige jongeman die een landgoed erft van zijn grootvader. Onder de hoede van Lord Henry Wotton laat deze hem kennismaken met de dubieuze genoegens van het Londense leven. Wanneer Dorian een zeer realistisch portret van zichzelf ziet, zweer hij alles te doen wat nodig is om er altijd zo knap en jong uit te blijven zien als op het schilderij. Door zijn slechte gedrag is hij op enig moment gedwongen het land te verlaten, maar als hij na 25 jaar terugkomt ziet hij dat het portret op het schilderij monsterlijk lelijk is geworden, terwijl hij er nog precies hetzelfde uitziet. Kan hij nog ontsnappen? Clark Douglas (DVD Verdict,i) geeft 80 (van 100) punten: 'If you're inclined to like moody period films and gothic melodrama, there's enough quality stuff of that nature in Dorian Gray to make the expe…Lire la suite

À propos de Oliver Parker

Oliver Parker (né le 6 septembre 1960 à Londres) est un réalisateur anglais.

Filmographie

Réalisateur

  • 1995 : Othello
  • 1999 : Un mari idéal (An Ideal Husband)
  • 2002 : L'Importance d'être Constant (The Importance of Being Earnest)
  • 2003 : The Private Life of Samuel Pepys (en) (téléfilm)
  • 2006 : Fade to Black
  • 2007 : I Really Hate My Job (en)
  • 2007 : St Trinian's : Pensionnat pour jeunes fille…En lire plus sur Wikipedia