Livre
Néerlandais

De baai der zuchten

Nora Roberts (auteur), Iris Bol (traducteur), Marcel Rouwé (traducteur)
Als zeemeermin Annika, op queeste om 3 sterren te vinden, verliefd wordt op een van haar medestrijders worstelt ze met haar gevoelens.
Extra subject
ROM, liefde, avontuur, fantasy
Titre
De baai der zuchten
Auteur
Nora Roberts
Traducteur
Iris Bol Marcel Rouwé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bay of Sighs
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2016
331 p.
ISBN
9789022576410 (paperback)

Commentaires

Lang geleden schiepen drie godinnen de sterren van vuur, water en ijs om de geboorte van een koningin te eren. Een vierde godin genaamd Nerezza betoverde de sterren. Wanneer zij ze alle drie in haar macht krijgt, zal de maan sterven, het licht doven en Nerezza over de duisternis regeren. Jaren later gaan zes wachters op queeste, allen afstammelingen van de drie godinnen. Ze gaan op zoek naar de gevallen sterren om ze veilig in hun baan om de maan te brengen. Het wachtersgezelschap is een gemêleerd gezelschap bestaande uit een zeemeermin, een zieneres, een cyclaan, een reiziger, een tovenaar en een onsterfelijke. Hun band is in korte tijd sterk geworden en samen gaan zij ten strijde tegen Nerezza en haar hulpje Malmon. ‘De baai der zuchten’ is het tweede deel* (deel 1: ‘Een ster van vuur’) in de sterren trilogie. Het leent zich er minder voor om afzonderlijk gelezen te worden. In de proloog wordt de historie van de sterren beschreven, maar niet de zoektocht naar de ster van vuur uit he…Lire la suite

À propos de Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Image by Devillibrarian, puis modifiée par Guil2027

Nora Roberts, née Eleanor Marie Robertson le 10 octobre 1950 à Silver Spring dans le Maryland, est une romancière américaine spécialisée dans les romans d'amour et les thrillers psychologiques.

La série de romans mettant en scène le lieutenant Eve Dallas a été publiée aux États-Unis sous le pseudonyme de J. D. Robb. Elle a vendu plus de 400 millions de livres et est traduite dans plus de 26 langues.

Biographie

Née à Silver Spring dans le Maryland, Nora Roberts est la seule fille et la plus jeune d'une famille de 5 enfants. Après avoir fait ses études dans une école catholique, elle se marie jeune et part vivre à Keedysville (Maryland).

Pendant quelque temps, elle travaille en tant que secrétaire juridique puis, après la naissance de ses deux fils, elle reste à la maison pour s'en occuper.

Elle commence à écr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions