Livre
Néerlandais

Een toren vol muziek

Nils Smit (auteur), Kristien Aertssen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
In een flatgebouw zijn nogal wat bewoners die muziek maken, allemaal door elkaar. Daar zijn niet alle buren even blij mee. Tekstloos, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Een toren vol muziek
Auteur
Nils Smit
Dessinateur
Kristien Aertssen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[14] p. : ill.
Note
Een IBBY silent book
ISBN
9789058386366 (hardback)

Commentaires

In een flatgebouw is nogal wat lawaaioverlast: één man speelt fluit en maakt samen met zijn vogels muziek. Zijn buurman speelt luid trompet tegen het gefluit in. Dan begint de onderbuurvrouw als tegenreactie viool te spelen. De andere bewoners willen graag stilte, maar die komt er niet. Al snel begint elke bewoner van het gebouw luid muziek te spelen met de ramen open. Het is een hels lawaai, tot een meisje dat jarig is en een goocheldoos heeft gekregen buiten het gebouw haar goochelstokje in de lucht steekt. Dit grote, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is geheel tekstloos. Het zijn dus vanzelfsprekend de illustraties, gespreid over twee volledige pagina’s, die het verhaal vertellen. De tekst op de achterkant van het omslag geeft wel een beetje steun: de hoofdlijnen van het verhaal worden daar uitgelegd. De illustraties van de bekende Belgische illustratrice zijn gemaakt in haar herkenbare, grappige en vrij zoete tekenstijl, met veel details en uitbundige kleuren. Mo…Lire la suite

Een toren vol muziek

In een flatgebouw spelen een aantal mensen muziek. Voor sommigen werkt het aanstekelijk, anderen worden er horendol van. Op het gelijkvloers krijgt een meisje een goocheldoos cadeau voor haar verjaardag. Ze neemt ze meteen in gebruik om de strijd aan te gaan met het lawaai. Het eindigt in één groot feest.
Dit grote kartonboek heeft geen tekst. De bijzonder mooie en gedetailleerde illustraties nemen je bladzijde na bladzijde mee door het verhaal, dat je er als volwassene of als kind dus zelf bij moet verzinnen.