Livre
Néerlandais

100% love

Niki Smit (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Tara woont in Parijs en haar vriendin Lot woont in Nederland. Ze houden elkaar via de mail op de hoogte van hun favoriete onderwerp: jongens. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
100% love
Auteur
Niki Smit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2007
94 p. : ill.
ISBN
9789026112515

Commentaires

De cover van 100% love: zomerkriebels is overwegend roze. Voeg daarbij twee meisjes, duidelijk vriendinnen, en nog enkele meisjesattributen en je ziet onmiddellijk wat voor boek dit is: een luchtig meisjesboek.
In het begin krijg je de indruk dat 100% love: zomerkriebels enkel uit een opsomming van raadgevingen bestaat, mooi geordend per thema: 'de ideale bikini', 'de tongzoen', 'de jongenstest' enz. Het boek lijkt wel een naslagwerk voor meisjes die een zomerliefje zoeken, en deelt de meisjes (en de jongens) in drie categorieën in: het stoere, sportieve type, het verlegen type en het uitgaanstype. Met testjes kan je uitzoeken tot welke categorie je behoort en welk type jongen voor jou ideaal is. Pas na ca. 20 behoorlijk langdradige pagina's met dergelijke tips begint het verhaal in de vorm van een hedendaagse briefroman. De gebeurtenissen worden weergegeven aan de hand van mails die de brugklassers (eerstejaars middelbaar in Vlaanderen) Lotte en Taar aan elkaar schri…Lire la suite
De twee vriendinnen Tara en Lot (ca. 13 jaar) houden elkaar via de mail op de hoogte van hun wel en wee. Tara is net in Parijs gaan wonen: je zou verwachten dat er over het leven daar allerlei interessants te melden valt. Hun mails gaan echter slechts over een onderwerp: jongens en alles wat daarmee samenhangt. Hoewel dit het boek erg oppervlakkig maakt, is een en ander wel grappig verwoord in eigentijdse taal, zodat het vlot leest. De uitgave, derde in een reeks met steeds andere meiden in de hoofdrol, bevat verhalen die eerder in het blad Tina werden gepubliceerd. De vrolijk gekleurde omslagillustratie van de hand van een van de dames van het ontwerpteam Blond (voornamelijk serviezen) geeft het boek een hippe uitstraling. De auteur won in 2006 de Hotze de Roosprijs voor '100% Nina'*. Echt meidenboek, waarin menig onzekere puber met eenzelfde (eenzijdige) interesse zich zal herkennen. Zie ook: www.nikismit.nl. Vanaf ca. 11 jaar.