In een dorpje in North Yorkshire besluit een aantal vrouwen van middelbare leeftijd een naaktkalender te maken om geld in te zamelen voor het kankerinstituut
Titre
Calendar girls / dir. by Nigel Cole ; written by Juliette Towhidi ... [e.a.]
Directeur
Nigel Cole
Acteur
Helen Mirren Julie Walters
Scénariste
Juliette Towhidi
Langue
Anglais
Éditeur
Touchstone Home Entertainment, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
104 min.
Note
Ondertiteling : Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Spaans, Zweeds, Noors, Fins, Deens, IJslands, Portugees, Ests Taalkeuze : Engels, Frans, Spaans, Portugees
EAN
8711875970641

Commentaires

Britse komedie uit 2003 van Nigel Cole, met Helen Mirren (Gosford Park, Teaching Mrs. Tingle) en Julie Walters (Billy Elliot, Harry Potter). Gebaseerd op ware gebeurtenissen. In een dorpje in North Yorkshire vermaken vrouwen van middelbare leeftijd zich met saaie huisvrouwenbijeenkomsten waarin ze leren over broccoli en andere oninteressante onderwerpen. Als de man van een van hen overlijdt aan kanker besluiten ze als eerbetoon geld in te zamelen voor het kankerinstituut. Ze maken een naaktkalender hetgeen al spoedig het hele land in rep en roer brengt. Belinda van de Graaf (Trouw 8-1-'04): 'Calendar girls is een keurige, onderhoudende film die nergens de hilariteit en tomeloze vreugde van 'The full Monty' raakt.' Anna van der Gaag (Metro 8-1-'04): 'Voor de vrouwelijke filmliefhebber (enigszins op leeftijd), die zin heeft in een komedie over vriendschap, relaties, moed en doorzettingsvermogen is de Calendar Girls, vooral omdat de humor best leuk is, wel de moeite waard.'

À propos de Nigel Cole

Nigel Cole est un réalisateur britannique né en 1959.

Biographie

Il est en couple avec l'actrice Kate Isitt.

Filmographie

Cinéma

  • 2000 : Saving Grace
  • 2003 : Calendar Girls
  • 2005 : 7 ans de séduction (A Lot Like Love)
  • 2008 : Un amour de père (Five Dollars a Day)
  • 2010 : We Want Sex Equality (Made in Dagenham)
  • 2011 : Rafta Rafta
  • 2012 : The Wedding Video

Télévision

  • 1992-1996 : In the Wild (trois épisodes : Orangutans with Julia Roberts, The Galapagos Islands with Richard Dreyfuss et In the Wild Dolphins with Robin Williams)
  • 1998 : Peak Practice En lire plus sur Wikipedia