Journalist Mikael Blomkvist en de jonge, gecompliceerde en slimme computerhackster Lisbeth Salander doen samen onderzoek naar mysterieuze misdaden.
Contenu
Disc 1-2 Mannen die vrouwen haten
Disc 3-4 De vrouw die met vuur speelde
Disc 5-6 Gerechtigheid
Titre
Millennium trilogie
Directeur
Niels Arden Oplev Daniel Alfredson
Antécédent bibliographique
Stieg Larsson 1954-2004
Compositeur
Jacob Groth
Acteur
Michael Nyqvist Noomi Rapace
Langue
Suédois
Éditeur
Lumiere, 2012
6 dvd-video's
Date d'enregistrement
2009
Durée
790 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019007065

Commentaires

Zweedse thrillertrilogie uit 2009, eerder los aangeboden en gebaseerd op de bestsellers van Stieg Larsson (1954-2004). Deel 1, Mannen die vrouwen haten*: journalist Mikael Blomkvist en de jonge, gecompliceerde en slimme computerhackster Lisbeth Salander doen samen onderzoek naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel. Deel 2, De vrouw die met vuur speelde**: de redactie van een blad ontvangt uiterst explosief materiaal over jonge Russische vrouwen die in Zweden in de hoogste kringen worden ingezet als prostituees. Deel 3, Gerechtigheid***: Lisbeth Salander, die een levensbedreigende aanslag heeft overleeft, wordt gezocht voor moord en wordt door de media neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alle drie boekverfilmingen werden overwegend zeer positief ontvangen in de pers.

À propos de Niels Arden Oplev


Niels Arden Oplev est un réalisateur danois né le 26 mars 1961.

Filmographie

  • 1992 : Nøgen
  • 1996 : Portland
  • 1997 : Headbang i Hovedlandet (TV)
  • 2001 : Fukssvansen
  • 2006 : Drømmen
  • 2008 : To verdener
  • 2009 : Millénium (Män som hatar kvinnor)
  • 2013 : Dead Man Down
  • 2014 : Kapgang
  • 2017 : L'Expérience interdite - Flatliners (Flatliners)

Liens externes

  • (en) Niels Arden Oplev sur l’Internet Movie Database

Suggestions