DVD
Suédois

Mannen die vrouwen haten

Niels Arden Oplev (directeur), Stieg Larsson (antécédent bibliographique), Jacob Groth (compositeur)
Titre
Mannen die vrouwen haten
Directeur
Niels Arden Oplev
Antécédent bibliographique
Stieg Larsson 1954-2004
Compositeur
Jacob Groth
Acteur
Michael Nyqvist Noomi Rapace
Titre uniforme
Män som hatar kvinnor
Langue
Suédois
Éditeur
Lumière, 2009
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2009
Durée
260 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands Extended version
EAN
5425019003388

Commentaires

Zweedse thriller uit 2009 van Niels Arden Oplev, gebaseerd op de bestseller* van Stieg Larsson. 'Mannen die vrouwen haten' is het eerste deel van de Millennium-trilogie. Journalist Mikael Blomkvist en de jonge, gecompliceerde en slimme computerhackster Lisbeth Salander doen samen onderzoek naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel. Ze hebben geen vermoeden van de duistere geheimen waarmee zij in aanraking komen. Trouw (6-8-'09): 'Regisseur Niels Arden Oplev zorgt voor vaart en efficiëntie, voor stevig effectbejag en naargeestige beelden van (seksueel) geweld - zoals de titel belooft.' Peter de Bruijn (NRC 5-8-'09) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Actrice Noomi Rapace blijkt een schot in de roos te zijn. Ze heeft alles in huis om deze extreme rol geloofwaardig en intens neer te zetten. (...) Maar de film heeft meer sterke punten. Regisseur Niels Arden Oplev is als filmmaker stilistisch veruit superieur aan Larsson als schrijver.' Met extra's.

À propos de Niels Arden Oplev


Niels Arden Oplev est un réalisateur danois né le 26 mars 1961.

Filmographie

  • 1992 : Nøgen
  • 1996 : Portland
  • 1997 : Headbang i Hovedlandet (TV)
  • 2001 : Fukssvansen
  • 2006 : Drømmen
  • 2008 : To verdener
  • 2009 : Millénium (Män som hatar kvinnor)
  • 2013 : Dead Man Down
  • 2014 : Kapgang
  • 2017 : L'Expérience interdite - Flatliners (Flatliners)

Liens externes

  • (en) Niels Arden Oplev sur l’Internet Movie Database