Livre
Néerlandais

Gebruik je fantasie!

Nicola O'Byrne (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Konijn verveelt zich. Wolf daagt hem uit om samen een verhaal te verzinnen. Door zijn fantasie slim te gebruiken, zorgt Konijn dat het verhaal (voor hem!) goed afloopt. Prentenboek met humoristische, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Fantaseren
Titre
Gebruik je fantasie!
Auteur
Nicola O'Byrne
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Use your imagination
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789025759735 (hardback)

Commentaires

Konijn verveelt zich, totdat er een grote wolf op zijn pad komt. De wolf beweert bibliothecaris te zijn en daagt Konijn uit om samen met hem een verhaal te verzinnen. Natuurlijk is het zijn uiteindelijke doel om Konijn op te eten. Maar door te spelen met de genreconventies van het sprookje, weet Konijn (de zelfbenoemde held van het verhaal) zijn lot te ontlopen en het verhaal zelfs naar zijn hand te zetten. De fantasievolle plot ontvouwt zich letterlijk, op een grote uitklappagina. Een origineel en speels verhaal, met spannende illustraties, dat extra leuk is voor lezers die kennis hebben van sprookjes. De diverse verwijzingen naar Roodkapje zullen ook voor jonge kinderen niet onopgemerkt blijven. Achter in het omslag zit een gat, een luikje voor konijn naar nieuwe fantasiewerelden. Fraaie vormgeving en belettering, verzorgde uitgave. Eerder verscheen van deze illustrator 'Pas op! Dit boek bijt!'*, een van de toptientitels tijdens de Nationale Voorleesdagen 2015. Vanaf ca. 4 jaar.

Gebruik je fantasie!

Een fantasierijk verhaal over een konijn en een wolf die samen een verhaal verzinnen. Op elke spread merk je het spanningsveld op tussen beiden maar het konijn is zich van geen kwaad bewust. Het prentenboek begint met een angstaanjagend en levensbedreigend beeld. Je ziet hoe het schaduwbeeld van een wolf met opengesperde muil over het konijn valt. Het konijn ligt op de grond en is zich aan het vervelen. Dan ontspint zich een dialoog tussen beide dieren en denk je meteen aan het sprookje van Roodkapje en de wolf. Hier stelt de wolf voor om samen een verhaal te verzinnen en ze gaan op zoek naar de personages - een slechterik en een held - en een plek waar het verhaal zich afspeelt. 'Gebruik je fantasie', zegt Wolf altijd. De auteur benadrukt de dynamiek van het gesprek door het gebruik van een tiental verschillende lettertypen en –stijlen. 'Het verhaal begint...' en Wolf gaat achter Konijn aan. Maar die heeft dat zo niet begrepen: Konijn is de held en hij zal nu eens zijn fantasie ge…Lire la suite