Livre
Néerlandais

Skelettendans

Nico De Braeckeleer (auteur), Ann De Bode (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Als Toby (13) zijn grootvader opvolgt als monsterjager, belandt hij voor hij het weet in een bloedstollend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Skelettendans / Nico de Braeckeleer ; ill. Ann de Bode
Auteur
Nico De Braeckeleer
Dessinateur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2005
128 p. : ill.
ISBN
90-5932-202-9

Commentaires

Opa vraagt Toby om hem na zijn dood op te volgen als monsterjager. Met zijn klasgenootjes Ilke en Hans komt hij in een duivelse strijd om een magisch kristal terecht. Wie het kristal bezit zal na een skelettendans op het kerkhof de wereld beheersen.

Dit mager vampierverhaal is een samenvoeging van alle mogelijke griezelingrediënten. Een lerares -- witte heks -- neemt het met de hulp van leerlingen op tegen een duivelsaanbidder -- de directeur. Een werkeloze vader is een gewillig slachtoffer, skeletten dansen zonder veel reden in een haastig getekend pentagram op het kerkhof, een kristal wordt uit een kluis gehaald en mag vooral schijnen etc. Het blijft bij een enscenering zonder veel verhaal. Aan de stroeve taal en zinsbouw is niet gewerkt en de woordkeuze is zonder variatie. Ook een goed vampierverhaal vraagt inhoud en soepel taalgebruik. [Jet Marchau]
Toby (13) heeft een heel bijzonder familielid: een grootvader die monsterjager is. Als zijn grootvader onverwacht komt te overlijden, lijkt Toby voorbestemd hem als monsterjager op te volgen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Samen met twee klasgenoten en een lerares moet hij de strijd aanbinden met een tovenaar die heerser over aarde, hemel en hel wil worden. Deel in de serie 'Bibberboeken'. Gemakkelijk geschreven griezelverhaal met veel actie, waarbij de skeletten, magische voorwerpen en toverspreuken je om de oren vliegen, maar waar ook plaats is voor angst, onzekerheid en vriendschap. Aantrekkelijk voor een groot lezerspubliek. Ruime bladspiegel. Tekeningen met handen van een skelet tussen de hoofdstukken. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions