Livre
Néerlandais

De allergie survivalgids

Nico De Braeckeleer (auteur), Philippe Gevaert (collaborateur), Josine Van Schijndel (dessinateur)
Deze gids geeft uitleg over allergieën voor kinderen die hieraan lijden. De verschillende soorten worden uitgelegd, de gevoelens die er mee gepaard gaan en wat je er tegen kunt doen. Met een verslag van een lotgenootje, lijst van bekende mensen met allergieën, websites en grapjes.
Sujet
Allergieën
Titre
De allergie survivalgids
Auteur
Nico De Braeckeleer
Collaborateur
Philippe Gevaert
Dessinateur
Josine Van Schijndel
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
141 p. : ill.
ISBN
9789059327795 (paperback)

Commentaires

De allergie survivalgids hoort thuis in een reeks van informatieve boekjes voor jongeren. Deze gaan over verschillende onderwerpen zoals overgewicht en stress, maar ook over goede manieren of omgaan met uitstelgedrag.
Dit boekje behandelt verschillende soorten allergieën. In vijf hoofdstukken geeft Nico De Braeckeleer uitleg over wat een allergie is en de verschillende manieren waarop de allergie zich kan uiten. Hij behandelt allergische rhinitis, astma, eczeem en voedselallergieën. Daarna volgen er nog voorbeelden van bekende personen met een allergie, alsook het verhaal van een meisje en haar strijd met haar allergie. Ten slotte is er nog een lijstje met nuttige websites en een slotwoord voor ouders, leerkrachten en zorgverleners.
Op de cover staat dat deze gids speciaal voor kinderen geschreven is om zelf te lezen en zichzelf te kunnen helpen, en dat blijkt ook uit de duidelijke structuur. Zo wordt in de inleiding aangegeven hoe je het boek het best kunt lezen. De …Lire la suite
Een nieuw zelfhulpboek voor kinderen met een allergie of astma in de reeks 'Survivalgidsen'*. Geschreven door een professioneel (kinderboeken)schrijver bijgestaan door een allergoloog. Het boekje oogt fleurig door de overzichtelijke lay-out met een oranje steunkleur en de kleine zwart-witte stripachtige tekeningen. Een aantal bladzijden zijn lastig leesbaar door de gekozen kleuren (o.a. wit op gele achtergrond). De inhoud is zeer volledig en geschreven in heldere, gemakkelijk te begrijpen taal. Het boek is gericht op zelfredzaamheid en bevat veel praktische tips. Elk hoofdstuk bevat een gedeelte fysiologie, pathologie, mogelijke behandelingen en raadgevingen voor de dagelijkse praktijk. Gekleurde kaders vermelden nuttige weetjes of geven ervaringen van lotgenoten weer. Elk hoofdstuk besluit met een quiz, bestaande uit meerkeuzevragen. Het eindigt met enkele persoonlijke verhalen van kinderen met een allergie. Ten slotte een aantal nuttige websites en een index. Een aanrader voor kind…Lire la suite