Livre
Néerlandais

Shotgun lovesongs

Autre titre Terugkeer naar Little Wing

Nickolas Butler (auteur), Bert Meelker (traducteur)

Shotgun lovesongs

Autre titre Terugkeer naar Little Wing

Genre:
Vier vrienden, die opgegroeid zijn in een dorpje in Winconsin en wier carrières uiteenlopen van boer tot gevierde singer/songwriter, ontmoeten elkaar weer in hun geboortedorp vanwege het huwelijk van een van hen.
Titre
Shotgun lovesongs
Autre titre
Terugkeer naar Little Wing
Auteur
Nickolas Butler
Traducteur
Bert Meelker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shotgun lovesongs
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
295 p.
ISBN
9789041423771 (paperback)

Commentaires

Debuutroman in de traditie van Richard Russo en Annie Proulx. Vier vrienden groeien op in Little Wing, een afgelegen stadje op het platteland van Wisconsin. Na hun jeugd zijn ze elk hun eigen weg gegaan. Henry is boer geworden, getrouwd met Beth en de gelukkige vader van twee kinderen. Alcoholist Ronny heeft zowat alle botten in zijn lijf gebroken in het rodeocircuit. Kip is de witte boord van het stel, uit op geld en aanzien, maar innerlijk onzeker. En popster Lee die na elke wereldtournee in Little Wing komt uitrusten, wordt door iedereen op handen gedragen. Op een dag stuurt Kip zijn vrienden een uitnodiging voor zijn huwelijksfeest. Als Lee hoort dat Ronny geen uitnodiging heeft ontvangen, staat de vriendschap op de tocht. Later vertelt Lee aan Henry dat hij eens met Beth naar bed is geweest. Wat is de prijs van vriendschap? En van de liefde? De eigen persoonlijkheid van de mannen komt prachtig uit de verf. Alle vier hebben zij hun sterke en zwakke kanten. Met Beth als vrouwelijke…Lire la suite

À propos de Nickolas Butler

Nickolas Butler, né le 2 octobre 1979 à Allentown en Pennsylvanie, est un écrivain américain. Il vit aujourd'hui à Eau Claire dans le Wisconsin.

Biographie

Nickolas Butler naît à Allentown (Pennsylvanie), grandit à Eau Claire (Wisconsin), étudie à l'Université du Wisconsin à Madison. Il participe à un atelier d'écriture de l'Université de l'Iowa. Il fait des petits travaux : employé chez Burger King, tuteur, télévendeur, vendeur de hot-dogs, aubergiste, cueilleur de pommes, vendangeurs, Il écrit. Il vit avec son épouse et leurs deux enfants à la campagne, dans le Wisconsin.

Ses nouvelles sont publiées dans les magazines comme Ploughshares (en), The Kenyon Review Online, The Lumberyard, The Christian Science Monitor, Narrative et Sixth Finch, …En lire plus sur Wikipedia