Jack Regan, hoofd van de Londense politie-eenheid 'Flying squad' krijgt te maken met een meedogenloze bende.
Sujet supplémentaire
Londen, Thrillers (film), bendes
Titre
The Sweeney
Directeur
Nick Love
Compositeur
Lorne Balfe 1976-
Acteur
Ray Winstone Ben Drew Hayley Atwell
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands
EAN
5050582913767

Commentaires

Een Britse misdaadfilm uit 2012 van Nick Love (The business; Outlaw), geïnspireerd op een politieserie uit 1975-1978, met dezelfde personages, maar verplaatst naar het heden. Jack Regan staat aan het hoofd van een Londense politie-eenheid die zware misdaad bestrijdt. Hij neemt het niet zo nauw met de regels en schuwt het gebruik van geweld niet. Bij het oplossen van een reeks brute overvallen komt Regan in aanvaring met een oude bekende. In de hoofdrol Ray Winstone (Great expectations; Beowulf) en verder onder meer Ben Drew, Damian Lewis en Hayley Atwell. Marco Weijers (Telegraaf 13-3-'13): '(...) Vlotte actie waarbij ontelbaar veel kogels onvoorstelbaar weinig mensen raken, dialogen van hout en een plot dat aan alle kanten rammelt (...) Intussen laat regisseur Nick Love soms ook de adrenaline pompen, ondermeer in een ouderwetse autoachtervolging die tot stand kwam in samenwerking met de mannen van Top Gear. (...)'

À propos de Nick Love

Nick Love (né le 24 décembre 1969 à Londres) est un réalisateur, producteur et écrivain britannique.

Filmographie partielle

En tant que réalisateur

  • 2001 : Goodbye Charlie Bright (en)
  • 2004 : The Football Factory
  • 2005 : The Business
  • 2007 : Outlaw
  • 2012 : The Sweeney
  • 2015 : American Hero

En tant que producteur

  • 2008 : The Children
  • 2008 : Bronson
  • 2008 : Faintheart
  • 2011 : A Night in the Woods

En lire plus sur Wikipedia