Livre
Néerlandais

Het koninklijk vaandel

Nick Brown (auteur), Henk Moerdijk (traducteur)
Een jonge Romeinse officier gaat voor de geheime dienst op zoek naar een kostbaar gestolen vaandel dat de vrede tussen Romeinen en Perzen kan bewaren.
Titre
Het koninklijk vaandel
Auteur
Nick Brown
Traducteur
Henk Moerdijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The imperial banner
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2013
464 p. : ill.
ISBN
9789045202884 (paperback)

Commentaires

Het koninklijk vaandel is het tweede deel in de serie ‘Strijder voor Rome’ van de Engelse docent Nick Brown. Het bindmiddel van de reeks is het hoofdpersonage, een officier van de ‘frumentarii’. In de derde eeuw beschikte het Romeins imperium al over een rijksveiligheidsdienst, een keizerlijke geheime dienst binnen het leger die autonoom bespioneerde en klussen in alle discretie opknapte. Binnen het leger werden ze gevreesd omwille van hun bevoegdheden en vooral gewantrouwd omwille van hun eigenzinnig optreden en volmachten. Nu is Cassius Corbulo niet bepaald de typische man van deze dienst, want de jonge aristocratische officier werd door zijn vader gedwongen om het leger te vervoegen en schuwt zelf zo veel mogelijk het gevaar. Wel beschikt hij over een scherpe, analytische geest en is hij dus de geschikte man om een raadselachtige diefstal op te lossen.
In Syria, het oostelijke deel van het Romeinse Rijk, werd de Palmyreense opstand bedwongen en keizer Aurelianus staat o…Lire la suite
Na 'Het beleg'* is dit het tweede deel van een trilogie over een jonge Romeinse officier die in het Nabije Oosten op zijn manier bijdraagt aan het redden van het afbrokkelende Romeinse Rijk in de 3de eeuw n.Chr. Als lid van de geheime dienst gaat hij met zijn trouwe slaaf en een lijfwacht die ooit gladiator was op zoek naar een gestolen banier dat de vrede tussen Romeinen en Perzen kan redden. Veel voortreffelijk en gedetailleerd beschreven actie, soms op interessante locaties als de oude stad Palmyra, een Mithrastempel, een bijeenkomst van christenen, een mijn, een badhuis en een galei. De auteur is classicus en probeert naar eigen zeggen zoveel mogelijk historisch correct te zijn. Daarin lijkt hij geslaagd, terwijl het verhaal ook nog van begin tot eind spannend en vol afwisseling is. Voorin een kaart van het Romeinse Rijk, een detailkaart van Syria en een plattegrond van Antiochië; achterin een historische verantwoording door de auteur. Kleine druk.

À propos de Nick Brown

  • Nick Brown (1961-), un ancien joueur de tennis professionnel britannique.
  • Nick Brown (1950-), un politicien britannique du Parti travailliste, il a été Ministre de l'Agriculture, de la Pêche et de l'Alimentation de Tony Blair .

Notes et références

En lire plus sur Wikipedia