Livre
Néerlandais
Een jonge officier in het Romeinse leger gaat met zijn trouwe slaaf en zijn lijfwacht op zoek naar de moordenaar van een commandant van de dienst.
Titre
De verre kust
Auteur
Nick Brown
Traducteur
Henk Moerdijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The far shore
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2014
427 p. : ill.
ISBN
9789045205243 (paperback)

Commentaires

De verre kust sluit aan bij Het koninklijk vaandel en verhaalt de verdere lotgevallen van Cassius Corbulo, die voor de keizerlijke veiligheidsdienst werkt, zijn lijfwacht Indavara en zijn knecht Simo. Wanneer Cassius zich (in het jaar 272) in het fictieve vazalkoninkrijk Karanda bevindt, krijgt hij de opdracht belangrijke documenten van Rhodos naar Antiochië te brengen. Een schijnbaar eenvoudig klusje, dat uitmondt in een uiterst hachelijke onderneming.
Wanneer Cassius op Rhodos arriveert om de belangrijke documenten op te halen bij Memor, blijkt deze pas vermoord te zijn. Cassius moest de moordenaar opsporen, maar dat is allesbehalve eenvoudig omdat het slachtoffer als plaatsvervangend commandant van de Rijksveiligheidsdienst (die binnen het leger autonoom spioneerde en discreet allerlei klussen opknapte) veel vijanden zou hebben gemaakt. Na wat speurwerk valt de verdenking op een zekere Dio, die naar Kreta zou zijn afgereisd. Tijdens zijn zoektocht krijgt Cassius …Lire la suite
Derde deel in de serie 'Strijder voor Rome' over een jonge Romeinse officier die op zijn manier bijdraagt aan het redden van het afbrokkelende Romeinse Rijk in de derde eeuw na Chr. Als lid van de geheime dienst gaat hij met zijn trouwe slaaf en zijn lijfwacht op zoek naar de moordenaar van een commandant van de dienst. Hun zoektocht leidt van Rhodos naar Kreta en de Noord-Afrikaanse kust, waar in een klein stadje alleen nog een corrupte centurion de Romeinse macht vertegenwoordigt. Vol spannende gebeurtenissen en gedetailleerd beschreven gevechten, storm op zee en achtervolgingen, plus beelden van het leven van militairen en gewone mensen, maar het verhaal is wat minder samenhangend en strak opgebouwd dan in de eerste twee delen en de vertaling af en toe wat gewild vlot. De voorgaande delen zijn 'Het beleg' en 'Het koninklijk vaandel'*. Voorin een kaart van het Romeinse Rijk, een detailkaart van Greta en Rhodos; achterin een historische verantwoording door de auteur. Kleine druk.

À propos de Nick Brown

  • Nick Brown (1961-), un ancien joueur de tennis professionnel britannique.
  • Nick Brown (1950-), un politicien britannique du Parti travailliste, il a été Ministre de l'Agriculture, de la Pêche et de l'Alimentation de Tony Blair .

Notes et références

En lire plus sur Wikipedia