Livre
Néerlandais

Vliegschool : stap voor stap een vliegtuig leren besturen

Nick Barnard (auteur)

Vliegschool : stap voor stap een vliegtuig leren besturen

Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe bestuur je een vliegtuig? Wat moet je weten over het weer? Hoe stijgt en daalt een vliegtuig? Naast een introductie in de kunst van het vliegen, biedt dit boek informatie over allerhande vliegtuigen: WO II-gevechtsvliegtuigen, hedendaagse gevechtsvliegtuigen, passagiersvliegtuigen en een aantal gekke vliegtuigen.
Titre
Vliegschool : stap voor stap een vliegtuig leren besturen
Auteur
Nick Barnard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Flight school
Édition
1
Éditeur
Hilversum: Fontaine, 2013
47 p. : ill.
ISBN
9789059564701 (hardback)

Commentaires

Are you ready for take-off…? 3… 2…1… Zet je schrap! Met behulp van dit boek leer je stap voor stap een vliegtuig besturen. Er is veel te lezen en te leren over de machine en alles wat daarbij hoort. De lezer krijgt de rol van piloot en vanuit dit oogpunt worden weetjes, tips en vaktermen gedeeld. De uitgave geeft feitelijke informatie over verschillende soorten vliegtuigen en over de vliegtuigonderdelen, over de functie van de lucht en over het weer. Daarnaast wordt ook meer praktische informatie gegeven over de manier waarop een vliegtuig in de lucht gehouden wordt, hoe het draait, opstijgt en landt. De tekst, waarin de piloot met 'jij' wordt aangesproken, is over het algemeen goed te begrijpen, al worden hier en daar wat moeilijke termen gebruikt. Op de achtergrond staat telkens een foto van een blauwe wolkenlucht. Hierin opgenomen zijn de korte teksten in verschillende lettertypes en de illustraties (kleurenfoto’s pentekeningen en schema’s). Achter in het bijna vierkante boek is ee…Lire la suite

Vliegschool

Een boek dat belooft dat je kan vliegen wanneer je het gelezen hebt. Die belofte wordt niet ingelost, maar je wordt er wel een stuk wijzer van. Het boek bespreekt zowel de theoretische zaken die je moet kennen voordat je opstijgt, als de praktische aspecten van het besturen van een vliegtuig. Ook de verschillende vliegtuigen komen aan bod. Er is heel veel gewerkt met foto's en tekeningen om alles uit te leggen. De gegeven uitleg is kort maar duidelijk en helemaal afgestemd op kinderen. Het boek zal zowel plus-twaalfjarigen aanspreken (vanwege de moeilijkere termen en de uitleg hoe aerodynamica werkt), als jongere kinderen vanaf zes jaar die geïnteresseerd zijn in vliegtuigen. Voorwaarde is dan wel dat de ouders meelezen. Het fijne is dat er verscheidene thema's in verband met 'vliegen' besproken worden, zodat je steeds weer iets nieuws kan bestuderen.