Livre
Néerlandais

Durf eland!

Nicholas Oldland (auteur), Aag Vernelen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Eland heeft veel vrienden. Maar hij speelt nooit met ze. Hij durft niet. Op een dag besluit hij dapper te zijn. Hij gaat zeilen! AVI-E3. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Durf eland! / concept en illustraties Nicholas Oldland
Auteur
Nicholas Oldland
Traducteur
Aag Vernelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Making the moose out of life
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
[40] p. : ill.
ISBN
9789462345683 (hardback)

Commentaires

Eland woont in het grote wilde woud en heeft fijne vrienden. Zijn vrienden spelen in plassen, in de sneeuw en vliegeren. Eland vindt dat maar niets. Eigenlijk is hij een beetje bang. Toch mist hij iets. Hij denkt er lang over na en begrijpt dat hij moet durven. Op een dag besluit hij te gaan zeilen. En dan belandt Eland in allerlei avonturen! Zal hij zijn vrienden Beer en Bever uit het woud nog terugzien? Ook dit vierkante boek uit de serie 'In het wilde woud' stelt een herkenbare eigenschap centraal: in 'Grote beer'* is dat knuffelen en in dit deel durven. De tekst is gezet in een schreefloos, vetgedrukt lettertype. De zinslengte is tussen de vijf en tien woorden lang waarbij hoofdletters en leestekens gebruikt zijn, AVI-E3. Met mooie schilderachtige illustraties van de auteur. Op de laatste pagina's van de uitgave staan een aantal vragen voor de lezer om te kijken of de verhaallijn begrepen is of om over een eigen ervaring te praten. Dit maakt het boekje extra waardevol omdat nu een…Lire la suite

Durf eland!

Eland is bang van zowat alles, maar heeft tegelijk ook het gevoel dat hij iets mist. Zeilen lijkt hem plots wel iets, en voor hij het weet, vertrekt hij op zeiltocht. Om te stranden op een onbewoond eiland waar hij noodgedwongen zijn plan moet trekken. Bij zijn terugkeer is Eland getransformeerd tot een durfal.Dat dit verhaal geschreven is met een missie blijkt overduidelijk uit de vraagjes op het eind: “Hoe is Eland eerst? Hoe is Eland als hij terug thuis komt? Hoe komt dit?” Op zich niet verkeerd om met kinderen over dergelijke dingen na te denken en te praten, maar de bedoeling ligt zo bovenop dat het het verhaal in de weg staat. Eland wordt daarbij gereduceerd tot een pion ten dienste van de boodschap, en heeft niet de minste geloofwaardigheid als personage. Gelukkig zijn er de niet onaardige illustraties om het geheel nog wat charme te geven.