Livre
Néerlandais

Neeland

Nic Balthazar (auteur), NyklyN (photographe)
Public cible:
15 ans et plus
Een jongeman ontvlucht zijn land. Na een moeilijke reis komt hij in Belgie͏̈ terecht. Zou hij daar kunnen blijven? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titre
Neeland
Auteur
Nic Balthazar
Photographe
NyklyN
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
64 p. : ill.
ISBN
9789401409643 (hardback)

Commentaires

Twee jonge asielzoekers (ik-figuren) vertellen hun relaas in een voor jongeren en laaggeletterden toegankelijke publicatie. Hun verhaal wordt helder verteld, in korte zinnen die telkens op een nieuwe regel beginnen. Daarbij staan sprekende foto's in kleur en zwart-wit. Het verhaal is gebaseerd op interviews met asielzoekers in België. In woord en beeld wordt de zoektocht naar veiligheid en geluk van een jongeman en zijn geliefde vormgegeven. Deze publicatie is geschreven in het kader van het leesbevorderingsproject Luisterogen, dat laaggeletterden en anderstaligen in aanraking wil brengen met literatuur. Kleurenfoto's verbeelden het relaas van de jonge asielzoekers als stille fragmenten uit een film. De tekst bestaat uit korte zinnen en alinea's in blauw gedrukt. De vormgeving is afgestemd op de doelgroep en het boek ziet er zeer toegankelijk uit. De inhoud, in combinatie met de gekozen vorm, is ook heel geschikt om jongeren kennis te laten nemen van hoe het is om als asielzoeker naa…Lire la suite

À propos de Nic Balthazar

CC BY-SA 3.0 - Image by Rastrojo (DES)

Nic Balthazar, né le 24 juillet 1964 à Gand, est un réalisateur belge et une personnalité de la radio et de la télévision (animateur, présentateur, producteur).

Son premier film, Ben X, est sorti en 2007 et a reçu des critiques positives. Le film suivant, Tot Altijd, est sorti en janvier 2012.

C'est le fils de l'historien flamand Herman Balthazar. En Flandre, il est connu en tant que critique de cinéma et animateur télé. Il est aussi connu pour être un végétarien.

Filmographie

Prix et nominations

Télévision/radio

Présentateur