Livre
Néerlandais

Ben X : niets was alles wat hij zei

Autre titre Niets, was alles wat hij zei

Nic Balthazar (auteur)

Ben X : niets was alles wat hij zei

Autre titre Niets, was alles wat hij zei

Public cible:
12-14 ans et plus
Ben (17) is autistisch. Hij ziet het leven als een computerspel vol vijanden. En vijanden heeft hij ook. Op school maken twee klasgenoten zijn leven tot een hel. Ben wil wraak. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Ben X : niets was alles wat hij zei
Autre titre
Niets, was alles wat hij zei
Auteur
Nic Balthazar
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Averbode, 2007
86 p.
ISBN
9789031725199

Plusieurs formats:

Commentaires

Ben is autistisch. De realiteit is voor hem een computerspel waarin hij aan alle kanten belaagd wordt door vijanden. Op school maken zijn klasgenoten zijn leven tot een hel. Maar dan ontmoet hij tijdens een chat-sessie Barbie. Zij helpt hem op ultieme wijze wraak te nemen op zijn kwelgeesten. Het verhaal is voor toneel bewerkt tot 'Niets' en verfilmd als 'Ben X'. Deze uitgave is het boek van de film. In 2005 verscheen een uitgave met zowel proza- als toneeltekst*. De auteur toont zich een begenadigd jeugdboekenschrijver. Hij leeft zich overtuigend in de wereld van een autist in, gaat speels en trefzeker met de taal om en weet de lezer te raken met uitstekend verwoorde emotie. Het verhaal is opgebouwd uit negentien korte hoofdtsukken. Op voor- en achterkant van het omslag staan foto’s uit de film. Vanaf ca. 14 jaar.

À propos de Nic Balthazar

CC BY-SA 3.0 - Image by Rastrojo (DES)

Nic Balthazar, né le 24 juillet 1964 à Gand, est un réalisateur belge et une personnalité de la radio et de la télévision (animateur, présentateur, producteur).

Son premier film, Ben X, est sorti en 2007 et a reçu des critiques positives. Le film suivant, Tot Altijd, est sorti en janvier 2012.

C'est le fils de l'historien flamand Herman Balthazar. En Flandre, il est connu en tant que critique de cinéma et animateur télé. Il est aussi connu pour être un végétarien.

Filmographie

Prix et nominations

Télévision/radio

Présentateur