Livre
Néerlandais
Als in een uitgebrande caravan een lijk wordt gevonden, vermoedt het rechercheursduo Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff dat het om brandstichting gaat, maar de oplossing moet van de dorpsbewoners komen die het onderzoek bemoeilijken door te zwijgen.
Titre
Het woud
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Sander Hoving
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Im Wald
Éditeur
Amsterdam: Q, [2017]
551 p.
ISBN
9789021405360 (paperback)

Commentaires

Het achtste boek met rechercheursduo Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein speelt ook deze keer in het middelgebergte Taunus. 's Nachts gaat een caravan in vlammen op. Ofschoon er een lijk gevonden wordt, lijkt het in eerste instantie om brandstichting te gaan. Al snel is echter duidelijk dat er moord in het spel is. Kort daarop wordt in het hospice een oude vrouw, een bekende van Oliver, vermoord. Het onderzoek van Pia en Oliver voert hen zeker veertig jaar terug in de tijd, toen een jeugdvriend van Oliver verdween, iets dat hij zichzelf verwijt. Het politieonderzoek vordert moeizaam vanwege de terughoudendheid van de lokale bevolking en de lezer wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. De soms uitvoerige beschrijvingen en herhalingen doen het, anders spannende boek, geen goed en zorgen voor onnodig oponthoud. Er worden veel personages opgevoerd wat voor verwarring kan zorgen. De opzet de thriller een dieper psychologisch karakter te geven is maar ten dele gelukt. De populaire …Lire la suite

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia