Livre
Néerlandais

Gevaar op de manege

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Charlottes ouders hebben een paard voor haar gekocht. Iedereen is enthousiast, maar opeens gebeuren er vervelende zaken op de manege en lijkt het erop dat Charlotte daarvan het slachtoffer wordt. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
paarden
Titre
Gevaar op de manege
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Leny Van Grootel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Gefahr auf dem Reiterhof
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Holland, 2015
189 p.
ISBN
9789025112820 (hardback)

Commentaires

Charlottes ouders hebben tijdens de vakantie een paard voor hun dochter gekocht: Won Da Pie. Hij komt naar de manege waar Charlotte altijd rijdt en blijkt een fantastisch springpaard te zijn. Iedereen is enthousiast, maar opeens gebeuren er vervelende zaken en het lijkt erop dat Charlotte daarvan het slachtoffer wordt. Ook dit tweede, zelfstandig te lezen deel over ‘Charlottes droompaard’* is in de ik-vorm geschreven. Het karakter van de hoofdpersoon krijgt hierdoor wat diepgang. Over het algemeen is het een oppervlakkig paardenverhaal, dat niet veel verschilt van andere titels in dit genre. De volle bladspiegel en het ontbreken van illustraties van dit op zich goed geschreven boek, maken het leestechnisch wat lastiger. De omgang met paarden is met kennis van zaken beschreven; de van thrillers voor volwassenen bekende auteur is een ervaren ruiter. De vele onwaarschijnlijkheden en het wensvervullende verloop van het verhaal vormen geen bezwaar voor paardenmeisjes vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia