DVD
Anglais
Titre
Rapunzel
Directeur
Nathan Greno Byron Howard
Antécédent bibliographique
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Compositeur
Alan Menken 1949-
Titre uniforme
Tangled
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418301354

Commentaires

De vijftigste Disney-animatiefilm (2010) is gebaseerd op het sprookje Raponsje van de Gebroeders Grimm. Een betoverend sprookje met aanstekelijke liedjes over het meisje Rapunzel dat door haar stiefmoeder al zeventien jaar in een toren wordt vastgehouden. De stiefmoeder is bang dat de geheime krachten van haar meterslange gouden haren bekend worden. Als Flynn, een dief op de vlucht, toevallig in de toren belandt, ontpopt Rapunzel zich tot een avontuurlijke dame en gaat op pad. Ondanks de computeranimaties ademt de film de sfeer van de handgetekende animaties. Er is veel lof voor deze film. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 2-12-'10): '(...) een ouderwets magisch avontuur dat op alle niveaus werkt. De muziek van Alan Menken is aanstekelijk, het verhaal bevat voldoende spanning voor jong en oud, de humor is trefzeker en de visuele grappen met het meterslange haar van Rapunzel zijn meesterlijk uitgevoerd.' Remke de Lange (Trouw 2-12-'10): 'De makers leveren een waardige jubileumfilm af met vlott…Lire la suite

À propos de Nathan Greno

Nathan Greno, est un réalisateur, scénariste, acteur et animateur américain qui travaille pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2009 : Let It Begin (avec Byron Howard)
  • 2009 : Super Rhino
  • 2010 : Raiponce (avec Byron Howard)
  • 2012 : Le Mariage de Raiponce (avec Byron Howard)
  • 2022 : Pookoo

Scénariste

  • 2003 : Frère des ours
  • 2007 : Bienvenue chez les Robinson avec Michelle Bochner Spitz, Stephen J. Anderson, Don Hall et Jon Bernstein
  • 2008 : Volt, star malgré lui superviseur du scénario et de l’histoire
  • 2009 : Super Rhino
  • 2012 : Le …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions