Livre
Néerlandais

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)

Natalie Van der Horst (auteur), Gaby Kuijpers (auteur), Ellen De Roos (auteur)

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)

Public cible:
9-11 ans et plus
Allerlei vragen over Sinterklaas en Pieten zoals 'Zijn Pieten wel eens bang' en 'Hoeveel weet Sinterklaas van de kinderen' worden beantwoord. Met grappige kleurentekeningen, teksten van sinterklaasliedjes en recepten voor o.a. pepernotenbrood. Vanaf ca. 3 t/m 9 jaar.
Titre
Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)
Auteur
Natalie Van der Horst Gaby Kuijpers Ellen De Roos
Dessinateur
Alex De Wolf
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
63 p. : ill.
ISBN
9789047512172 (hardback)

Commentaires

Hoe ziet de werkdag van Sinterklaas eruit? Hoe oud is Sinterklaas? Waarom zijn de Pieten zwart en hebben ze rode lippen? Deze vragen en nog veel meer stellen kinderen wanneer Sinterklaas weer in aantocht is. Ze vinden alle antwoorden in Alles wat je wilt weten over Sinterklaas van Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers en Ellen de Roos. Kinderen stellen de gekste vragen aan hun ouders en leerkrachten wanneer Sinterklaas met zijn Pieten in het land is. Vaak moeten volwassenen de antwoorden schuldig blijven, en daarom werden  alle vragen gebundeld in dit speelse voorleesboek. De frisse, verrassende en zeer creatieve antwoorden maken het tot een vrolijk boek voor elk kind dat meer wil weten over Sinterklaas en de Pieten.
Vooraan staat een brief afgedrukt van Sinterklaas. Daarin vertelt hij dat hij ieder jaar enorm veel post krijgt met allerlei vragen. Postpiet heeft die allemaal verzameld en samen hebben ze dagenlang achter de computer gezeten om alle vragen te beantwoorden. He…Lire la suite
Groot voorlees- en kijkboek waarin op alle mogelijke vragen die nieuwsgierige kinderen kunnen stellen rond het sinterklaasfeest, een antwoord wordt gegeven. Naast huishoudelijke vragen zoals 'hoe vaak mogen kinderen hun schoen zetten?' en 'leest sint de krant?', komen ook vragen rond de historische achtergrond van het feest aan de orde zoals 'waar werd Sinterklaas geboren?'. De vragen zijn gerangschikt op onderwerp en onderverdeeld in zestien hoofdstukken. Op alle vragen wordt telkens een duidelijk, vrolijk en creatief antwoord gegeven. Op iedere pagina staan grote en kleine pentekeningen, die met waterverf zijn ingekleurd en humor en actie uitstralen. Dit zorgt samen met bv. de vragen in grote zwierige violetgetinte letters voor een levendige bladspiegel. Achterin is een register opgenomen. Uitermate bruikbaar en origineel boek dat een aanwinst betekent voor iedere collectie. Vanaf ca. 3 t/m 9 jaar.

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Urenlang lees- en kijkplezier tijdens één van de gezelligste periodes in het jaar? Dan zit je goed met 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas'!
De titel verraadt het al: dit boek vertelt je werkelijk alles wat je nog niet wist over de Sint en zijn pieten. Het is een vraag- en-antwoordboek met tientallen leuke en soms verrassende vragen (en antwoorden!) over het sinterklaasgebeuren. Daarenboven word je nog getrakteerd op liedjesteksten, de enige echte sint-recepten, een pietenkwartet en heel veel vrolijke en kleurrijke illustraties van Alex de Wolf.
Ook voor ouders, grootouders of voor ‘ingewijde’ kinderen is dit boek een aanrader. Het helpt je om nooit met je mond vol tanden te staan. Naast de klassieke vragen als ‘Gaat Sinterklaas nooit dood?’ of ‘Kunnen Sint en Piet alles horen?’ staan er ook echt knotsgekke vragen in dit boek zoals: ‘Hebben Pieten een TomTom?’ of ‘Mag ik van Sinterklaas een konijn?’ of ‘Mogen Pietjes computeren?’. Op alle vragen is er een mooi en ger…Lire la suite

Suggestions