Caleidoscopisch portret van vier generaties van een familie en hun poging om elkaar te bereiken
Titre
Wolfsbergen / written and dir. by Nanouk Leopold
Directeur
Nanouk Leopold
Acteur
Tamar Van den Dop Fedja Van Huêt Karina Smulders Jan Decleir Catherine Ten Bruggencate
Langue
Néerlandais
Éditeur
A-Film, 2008
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
92 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8716777923115

Commentaires

Nederlands psychologisch drama uit 2007 van Nanouk Leopold (Guernsey), met Tamar van den Dop, Fedja van Huet, Jan Decleir e.a. Portret van een familie van vier generaties die elkaar probeert te bereiken. De pers is vrij positief over deze film. André van Waardenburg (NRC 22-8-'07): 'Net als in haar tweede film, Guernsey, leven Leopolds personages langs elkaar heen, en hebben ze zo hun geheimen. Overspel, onbestemde ongeluksgevoelens, midlifecrisis, frustraties. Leopold verbeeldt deze gevoelens soms wat schools. De manier waarop ze haar personages in beeld plaatst, met veel ruimte om hen heen en nooit centraal in de compositie, is bijna een cliché van de kunstzinnige film geworden (...). Maar vaker pakken de stilistische keuzes van de regisseur gelukkig uit. Net als bij de door haar bewonderde Antonioni kunnen de ruimtes waarin de personages zich bewegen, worden opgevat als commentaar op hun gevoelens. (...) De familiebanden mogen dan kil zijn, toch maakt Leopold geen zwaarmoedige film…Lire la suite

À propos de Nanouk Leopold

Nanouk Leopold, née le 25 juillet 1968 à Rotterdam, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

Réalisatrice et scénariste

  • 1998 : Weekend
  • 2001 : Îles flottantes
  • 2005 : Guernesey
  • 2007 : Wolfsbergen
  • 2010 : Brownian Movement
  • 2013 : It's All So Quiet
  • 2018 : Cobain

Tous ses films, sauf le premier, ont été produits par Stienette Bosklopper.

Notes et références