De 15-jarige Cobain loopt weg uit zijn pleeggezin om zijn moeder te zoeken, die verslaafd is aan drugs en door de stad zwerft.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Cinemien, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
94 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8717249484394
mooov

Commentaires

Drama van Nanouk Leopold (Boven is het stil; Guernsey) met de nog onbekende Bas Keizer en Naomi Velissariou (Out of love). De 15-jarige Cobain is opgegroeid in kindertehuizen en pleeggezinnen, omdat zijn moeder Mia aan drugs verslaafd is en als prostituee door Rotterdam zwerft. Nu Mia hoogzwanger is, loopt Cobain weg uit zijn pleeggezin om voor haar te zorgen, maar zij wil niets van hem weten. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) De zesde speelfilm van Leopold, naar een scenario van haar producent Stienette Bosklopper, blijft op een bruut, symbolisch incident na aan de lieve, veilige kant. Een nogal ruw geschetst drama met een melancholische ondertoon, die in nieuwkomer Bas Keizer een flinke hoofdrolspeler vond.’ Genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste speelfilm en Beste camera (Frank van den Eeden).

À propos de Nanouk Leopold

Nanouk Leopold, née le 25 juillet 1968 à Rotterdam, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

Réalisatrice et scénariste

  • 1998 : Weekend
  • 2001 : Îles flottantes
  • 2005 : Guernesey
  • 2007 : Wolfsbergen
  • 2010 : Brownian Movement
  • 2013 : It's All So Quiet
  • 2018 : Cobain

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Nano…En lire plus sur Wikipedia