Livre
Néerlandais

Verkleedfeest

Nannie Kuiper (auteur), Alice Hoogstad (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Juf geeft een verkleedfeest in de klas. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen. In de klas doen ze de hele dag feestelijke spelletjes. Prentenboek met verfillustraties in vrolijke kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Verkleedfeest
Auteur
Nannie Kuiper
Dessinateur
Alice Hoogstad
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789021667638 (hardback)

Commentaires

Juf heeft een fantastisch idee, ze gaat een verkleedfeest organiseren. Alle kinderen mogen zich verkleden en de ganse dag feestvieren op school. Enthousiast gaan alle kinderen op zoek in de kasten thuis naar geschikte kleren. Bijgestaan door mama en papa kan het verkleedfeest van start gaan. 's Morgens kunnen de kleuters eerst nog wat extra spullen uitzoeken in een kist voor ze hun outfits mogen showen op de catwalk. Er is een spook, een fee, een Mexicaan, een piraat een heks, verschillende dieren enz. Daarna worden allerlei spelletjes gespeeld. De kinderen kunnen ook naar verhaaltjes luisteren, naar tekenfilmpjes kijken, een eierkoek versieren of een broodje eten in de wigwam. De dag wordt afgesloten met discodansen.

Tekst en tekeningen zijn in dit boek even belangrijk. Op elke bladzijde staan vier regels waarvan de tweede en de vierde regel telkens met elkaar rijmen. De teksten laten zich heel vlot voorlezen.

De tekst blijft echter wel wat afstandelijk omdat geen enke…Lire la suite
Juf geeft een verkleedfeest in de klas. De kinderen trekken gekke pakken aan, worden geschminkt, doen spelletjes, geven een modeshow, spelen stoelendans, eten lekkere koek en sluiten het feest af met een discodans. Wat een leuke dag! De activiteiten zijn gevarieerd, van rustig tot heel actief. Het verhaal op rijm geeft alle aspecten van zo'n verkleedfeest in een kleuterklas levendig weer. Ook de participatie van enkele ouders komt aan bod. De tekst leest als een lang gedicht met vierregelige strofen die telkens een activiteit beschrijven. Door het rijm, de dialogen en het vlotte ritme laat de tekst zich prima voorlezen. De paginagrote, geschilderde prenten beslaan een dubbele pagina met op iedere bladzijde in de illustratie een tekstblok van vier regels. De prenten tonen in warme, heldere kleuren de bezigheden van de vrolijke kleuterbende. Ze bieden veel zoek- en vertelmogelijkheden, aanvullend bij de tekst. De achttien kinderen van de groep zijn expressief getekend en doorheen het bo…Lire la suite

À propos de Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Rob Bogaerts / Anefo

Nannie Kuiper (née le 21 avril 1939 à Winterswijk (plaats) (nl)) est une auteure néerlandaise de livres pour enfants.

Biographie

Œuvres traduites en français

  • Une Étoile pour maman, Éditions Nord-Sud, 2002
  • Bravo les Castors !, Éditions Nord-Sud, 2004

Récompenses

  • 1982 : Gouden Griffel

Suggestions