Livre
Néerlandais

Nieuw in de klas

Nannie Kuiper (auteur), Marieke Van Ditshuizen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Lotte gaat naar een nieuwe kleuterklas. Saskia wil haar vriendin zijn. De twee meisjes mogen in de pauze niet meedoen aan de spelletjes van de andere kinderen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Nieuw in de klas
Auteur
Nannie Kuiper
Dessinateur
Marieke Van Ditshuizen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789025857110 (hardback)

Commentaires

Lotte gaat voor het eerst naar haar nieuwe kleuterklas. Dat is even wennen voor haar. Gelukkig krijgt ze meteen een nieuw vriendinnetje: Saskia. Zij is populair in de klas en mag met iedereen meespelen. Maar als Saskia en Lotte samen met de andere kinderen mee willen doen, dan willen de andere kinderen dat niet. Niet met hinkelen, niet met verstoppertje, niet op het klimrek. Het lijkt of de andere kinderen jaloers zijn op hun vriendschap. Saskia en Lotte verzinnen zelf een nieuw spel. Leuk verhaal over hoe het is om voor het eerst in een nieuwe klas te komen, vrienden te maken en geaccepteerd te worden. Weinig tekst; op elke pagina tekstblokken van vier regels, waarvan er twee op elkaar rijmen (abcb). Paginagrote sfeervolle en kleurrijke illustraties, doorlopend over twee pagina’s. Aantrekkelijk omslag. Mooie uitgave die veel kleuters zal aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Nieuw in de klas

Lotte is nog maar net verhuisd. Ze gaat vandaag voor het eerst naar haar nieuwe kleuterklas. Dat is wel even wennen: een andere juf, een andere school en veel andere kinderen. Gelukkig vindt ze meteen een nieuw vriendinnetje, Saskia. Saskia is populair bij de andere kinderen: ze wordt altijd gevraagd om mee te spelen en hoort er altijd bij. Maar nu is Saskia vriendjes met Lotte en dat vinden de andere kinderen helemaal niet leuk. Saskia en Lotte mogen met geen enkel groepje meespelen. Ze proberen het bij het hinkelen, met verstoppertje, bij het klimrek ...  Overal worden ze afgewezen. De andere kinderen vinden Lotte maar vreemd en sluiten haar uit, ook al heeft dat tot gevolg dat Saskia niet mee wil doen. Lotte voelt zich ondertussen behoorlijk schuldig. Iedereen vond Saskia aardig, maar nu niet meer, en dat komt door haar. Maar Saskia houdt vol dat het wel in orde komt. De twee meisjes verzinnen samen een spelletje en al vlug willen alle kinderen met hen meespelen. Nog voor het einde…Lire la suite

À propos de Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Rob Bogaerts / Anefo

Nannie Kuiper (née le 21 avril 1939 à Winterswijk (plaats) (nl)) est une auteure néerlandaise de livres pour enfants.

Biographie

Œuvres traduites en français

  • Une Étoile pour maman, Éditions Nord-Sud, 2002
  • Bravo les Castors !, Éditions Nord-Sud, 2004

Récompenses

  • 1982 : Gouden Griffel