Livre
Néerlandais

Kom erbij! : versjes voor jou en mij

Nannie Kuiper (auteur), Philip Hopman (dessinateur)

Kom erbij! : versjes voor jou en mij

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Versjes en gedichtjes over spelende kinderen en hun speelgoed. Met vele illustraties in aquarel en inkt. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Kom erbij! : versjes voor jou en mij
Auteur
Nannie Kuiper
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010
36 p. : ill.
ISBN
9789025855673 (hardback)

Commentaires

Bundel met peuterversjes in de vorm van een prentenboek. Het thema in alle korte versjes is spelende kinderen en hun speelgoed. De versjes zijn heel herkenbaar binnen de belevingswereld van peuters en kleuters en zullen daarom zeker aanspreken. Alle gedichtjes hebben een verschillend rijmschema. De zinnen zijn kort en lopen soepel, zonder moeilijke woorden voor kleuters. De gedichtjes zijn ondergebracht in drie verschillende delen met een weinigzeggende titel: 'hiep hoera, springesprong', 'nog een keer' en 'zelf gemaakt'. Het is wat storend dat deze gedichtjes geen titel hebben, omdat er vaak wel twee tot drie versjes op dezelfde pagina staan, die zich enkel van elkaar onderscheiden door een ander rijmschema. Naast elk gedicht is een mooie bijpassende vrolijke aquarelillustratie, geaccentueerd met zwarte inkt, geplaatst. We zien veel spelende kinderen, ook met een donkere huidskleur, in de weer. Ook op de schutbladen, zowel voor als achter, zijn kleine kleurentekeningetjes van speelgo…Lire la suite

Kom erbij!

Een versjesboek op kleutermaat met mooie prenten. De versjes zijn kort en gaan telkens over een onderwerp waar kleuters mee bezig zijn,  in de kleuterklas of thuis: leren fietsen, naar de kapper, spelen, ruzie maken, ... Het is Nannie Kuiper wel toevertrouwd er lekker ritmische, kleine verhaaltjes op rijm van te maken. De expressieve illustraties van Philip Hopman van kleuters in volle actie sluiten er naadloos bij aan.
Een zeer bruikbaar boek in de kleuterschool.

À propos de Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Rob Bogaerts / Anefo

Nannie Kuiper (née le 21 avril 1939 à Winterswijk (plaats) (nl)) est une auteure néerlandaise de livres pour enfants.

Biographie

Œuvres traduites en français

  • Une Étoile pour maman, Éditions Nord-Sud, 2002
  • Bravo les Castors !, Éditions Nord-Sud, 2004

Récompenses

  • 1982 : Gouden Griffel
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse
  • Portail des Pays-Bas

Suggestions