Livre
Néerlandais

Het monsterfeest

Nanda Roep (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Ilse is bang voor monsters. Op de nacht voor haar verjaardag komen drie monsters haar bezoeken. Zij zorgen ervoor dat ze een fijne verjaardag heeft. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI 5
Titre
Het monsterfeest / Nanda Roep ; tek. van Hugo van Look
Auteur
Nanda Roep
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 1999
37 p. : ill.
ISBN
90-276-4302-4

Commentaires

Het monsterfeest gaat helemaal nergens over. De ouders van Ilse hebben het druk met hun werk en vergeten haar verjaardag. Ze hebben geen aandacht voor haar problemen of angsten. 's Nachts zingen monsters een gruwellied in Ilses kamer. Ze komen af op de sterke geur van een bange achtjarige. Ze kunnen Ilse die al eeuwen bang voor ze is, overtuigen van hun goedheid. Ze weten ook hoe het meisje de aandacht van haar ouders kan trekken: door troep te maken. Hard werkende ouders kunnen zich immers geen vieze kleren veroorloven. En dat plannetje lukt wonderwel. De ouders komen meteen tot inkeer en beloven beterschap. Zo gaat dat. Wil je de aandacht van je ouders, mik dan een taart in hun gezicht. Dan wordt het gegarandeerd gezellig. Vanaf zeven jaar. [Marita Vermeulen]
Ilse is bang voor monsters die haar elke nacht opzoeken. Zo ook de nacht voor haar verjaardag. Zij willlen niet eng doen, maar juist aardig voor haar zijn. Haar ouders vergeten haar verjaardag elk jaar en de monsters geven haar de tip hoe er een geweldige dag van te maken. Aardig verhaaltje voor kinderen die hun angst voor monsters moeten overwinnen: soms zijn er monsters die je helpen. Leuk, origineel verhaal voor kinderen in groep vier die de leeskunst al enigszins machtig zijn. Verwarrend is de dialoog van de monsters waarin vaak medeklinkers herhaald worden, zoals "Dan iss hett sssimpel". De (soms meer dan) paginagrote, gekleurde tekeningen in gecombineerde techniek zijn grappig en passen goed bij de tekst. Het monsterverjaardagslied tot slot is grappig, op rijm en zeer wensvervullend. De uitgave ziet er verzorgd uit: aantrekkelijke omslagtekening en uitvoering die in een reeks past. Vanaf ca. 7 jaar.