DVD
Néerlandais

Veni, vidi, vici

Najib Amhali (interprète)
Registratie van de theatershow, opgenomen in Den Bosch
Extra subject
cabaret, Amhali, Najib
Titre
Veni, vidi, vici
Interprète
Najib Amhali
Langue
Néerlandais
Éditeur
Universal, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Note
Nederlands gesproken
EAN
5050582083194

Commentaires

Registratie van het eerste soloprogramma van een van de succesvolste jonge cabaretiers uit de laatste paar jaar. Najib Amhali speelt tegenwoordig vrijwel uitsluitend voor uitverkochte zalen. Zijn concept is eenvoudig en haast traditioneel te noemen: een lange conférence die hij onderbreekt door geluidsimitaties. Interactie met het publiek vormt een belangrijk element in de voorstelling. Allochtonen, autochtonen, vooroordelen en integratieproblematiek vormen vanzelfsprekende onderwerpen van Najibs milde spot, terwijl voetbal het leidmotief is. Deze voorstelling in Den Bosch werd nog geregisseerd door Jop Pannekoek (1943-2003). Als extra het programma 'Vol' waarmee Najib Amhali in 1998 het Leids Cabaretfestival won.

À propos de Najib Amhali

CC BY 3.0 - Image by Najib Amhali

Najib Amhali, né le 4 avril 1971 à Nador (Maroc), est un acteur néerlandais d'origine marocaine. Il est l'une des personnalités les plus connues aux Pays-Bas.

Biographie

Najib Amhali grandit dans la ville de Krommenie aux Pays-Bas.

Filmographie

Cinéma

  • 1995 : Walhalla (nl)
  • 1995 : De betekenis van de nacht
  • 1998 : Jezus is een Palestijn
  • 1999 : De Boekverfilming
  • 2001 : De nacht van Aalbers
  • 2001 : Baby Blue
  • 2004 : Shouf Shouf Habibi!
  • 2008 : Spion van Oranje
  • 2012 : Doodslag
  • 2013 : Valentino

En lire plus sur Wikipedia