Livre
Néerlandais

Ik wil geen kusjes

Nadine Monfils (auteur), Claude K. Dubois (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een klein meisje (ik-figuur) houdt veel van haar moeder, maar wil niet steeds door haar geknuffeld worden. Ze verzint een list. Vierkant prentenboek met grote en kleine illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ik wil geen kusjes
Auteur
Nadine Monfils
Dessinateur
Claude K. Dubois
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
J'aime pas les bisous
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813517 (hardback)

Commentaires

Vierkant prentenboek over een klein meisje dat vertelt dat ze veel van haar moeder houdt, maar het ‘beu’ is om alsmaar kusjes van haar te krijgen. Ze verzint er van alles tegen, maar niets helpt. Als ze met haar papa in het park gaat wandelen en een mevrouw met een hondje ziet, krijgt ze echter een idee. En dat werkt wel! Herkenbaar thema verpakt in een aandoenlijk en grappig verhaal waarbij tekst en illustraties een prachtige eenheid vormen. In de tekst staat geen woord te veel en de humoristische, met waterverf ingekleurde potloodtekeningen zijn al even veelzeggend. Voorlezen en bekijken met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Ik wil geen kusjes

Dit grappige prentenboek vertelt het verhaal over een meisje dat gek op haar moeder is. Maar mama wil de hele tijd kusjes geven. Om te ontsnappen aan de plakkerige kusjes verstopt ze zich op de gekste plaatsen. Maar mama vindt haar altijd. Elk plan om de stroom aan kusjes te doen stoppen faalt. Tot ze met papa gaat wandelen en ze iets ziet dat haar op een idee brengt. Een hond uit het asiel als huisdier: is dat geen oplossing?
De tekst is eenvoudig en duidelijk. Per pagina zijn maximum drie zinnetjes neergeschreven. De afbeeldingen, van de hand van Claude K. Dubois, vertellen het verhaal verder. Deze, tegen een witte achtergrond getekende en met waterverf ingekleurde, kleine kunstwerkjes maken duidelijk wat in de korte zinnetjes bedoeld wordt. ‘Ik wil geen kusjes’ is een teder en humoristisch verhaal over een meisje dat trouw wil blijven aan zichzelf en toch anderen niet wil kwetsen.

À propos de Nadine Monfils

Nadine Monfils (née à Etterbeek le 12 février 1953) est une écrivaine et réalisatrice belge, vivant à Montmartre.

Biographie

Mariée, mère de deux enfants, Nadine Monfils enseigne la morale et publie en même temps son 1er livre Contes pour petites filles perverses aux éditions le Cri. Éclectique, elle excelle dans tous les genres : poésie (douze prix), théâtre, bande dessinée (un projet de scénario adapté des "vacances d'un serial killer" avec Borris), roman, nouvelle... Le théâtre fait beaucoup appel à elle puisqu'elle a elle-même joué dans des pièces en wallon brabançon au Cercle l'Effort d'Ottignies. Parmi ses amitiés littéraires, il faut notamment citer Thomas Owen avec qui elle partageait un goût certain pour le fantastique, Bernard Noël, Marcel Moreau, Frédéric Dard et Je…En lire plus sur Wikipedia