Livre
Néerlandais

Zaza maakt vriendjes

Mylo Freeman (auteur)

Zaza maakt vriendjes

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Zaza gaat voor het eerst naar de crèche en neemt haar lievelingsknuffel Roosje mee. Roosje maakt al snel vriendjes met andere knuffels. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar
Titre
Zaza maakt vriendjes
Auteur
Mylo Freeman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2012
[18] p. : ill.
ISBN
9789044818550 (hardback)

Commentaires

Zaza gaat voor het eerst naar de crèche en neemt haar lievelingsknuffel Roosje mee. Roosje maakt al snel vriendjes met andere knuffels. Zaza begint daarna zelf ook te spelen met de andere kinderen. De dag vliegt voorbij. Eenmaal thuis vertelt Zaza tegen haar andere knuffels wat Roosje en zij hebben meegemaakt op de crèche. Ze hebben veel nieuwe vriendjes gemaakt. Peuterboek over knuffels en het maken van nieuwe vriendjes. Goed geschreven, weinig tekst. Overzichtelijke lay-out met op elke linkerpagina tekst; op de rechterpagina een paginagrote illustratie. Mooie, kleurrijke illustraties in zachte tinten. Stevige uitvoering. De schrijfster/illustratrice is o.a. bekend van de prentenboeken over het donkere prinsesje Arabella. Over Zaza verschenen ook meerdere prentenboeken, o.a. 'Aan tafel met Zaza'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Zaza maakt vriendjes

Met Zaza gingen we al aan tafel, vierden we feest, speelden we doktertje ... kortom de dingen die in de typische peuterboekjes terug te vinden zijn. In dit nieuwe deeltje mag Zaza voor het eerst naar de crėche. Gelukkig mag Roosje, haar lievelingsknuffel, mee, zodat de nieuwe situatie niet zo eng is. Allebei maken ze nieuwe vriendjes en spelen ze naar hartenlust tot mama hen weer komt halen.
Het is allemaal niet echt vernieuwend, de tekeningen net zo min als de tekst. We zouden zelfs durven stellen dat tekst en tekeningen gespeend zijn van enige sprankeling ... het blijft allemaal nogal vlakjes.
Onschuldig, onschadelijk boekje. Dada, Zaza!

Suggestions