Livre
Néerlandais

Kamelengezicht

Moya Simons (auteur)

Kamelengezicht

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Melissa erft van haar oom in Egypte een koperen kameel. Daarmee kan ze wensen in vervulling laten gaan. Allereerst wenst ze zich een nieuw gezicht. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Kamelengezicht
Auteur
Moya Simons
Langue
Néerlandais
Titre original
Camel face
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2002
120 p.
ISBN
90-5016-367-X

Commentaires

Of je nu acht bent of een aantal keertjes acht, genieten van dit pretentieloos en prettig verhaal is absoluut niet leeftijdsgebonden. De reeks waarin dit boek verschijnt 'Schrikdraad', staat voor griezelige verhalen, maar geen enkel kind hoeft nu nagelbijtend te lezen, wel met een glimlach. Vanaf de eerste bladzijden zit je in goed gezelschap. Melissa is een wat eigenwijs en eigengereid kind van gescheiden ouders en vrolijkt haar leven in een suf Australisch plaatsje op met grapjes en goocheltrucs. Tovenaar worden lijkt haar wel iets, want van haar rode haar, vele sproeten en boeren bij zenuwachtigheid wordt ze niet opgetogen. En vanaf dezelfde eerste bladzijden word je mee overrompeld door een ongewone erfenis van een oudoom die kamelen in Egypte fokte. De toegestuurde koperen kameel kan bij elke volle maan een wens in vervulling doen gaan, als Melissa eerst de hiërogliefen kan laten ontcijferen en kamelenolie juist gebruikt. Dan ligt haar eerste wens voor de hand: zo mooi worden als…Lire la suite
Van haar stokoude oom Oscar in Egypte erft Melissa (rood haar en sproeten) een koperen kameel met magische krachten. In de buik van het dier zit een rolletje perkament met tekst in hiëroglyfenschrift. De vreemde symbolen betekenen, dat in een bijzonder geval een wens in vervulling gaat. Melissa weet wat ze wil: haar sproetenkop vervangen door het puntgaaf uiterlijk van het nieuwe buurmeisje Inga en zo in de smaak vallen bij de jongens. Allerlei dwaze verwikkelingen volgen. Een spannend en bizar verhaal in eenentwintig korte hoofdstukjes, dat pas halverwege (met de ontvangst van de koperen kameel) goed op gang komt. Prettig leesbaar door helder taalgebruik en een rustige bladspiegel. De fraai uitgevoerde band nodigt uit tot gebruik. Spannend en humoristisch verhaal met werkelijke en onwerkelijke gebeurtenissen. Geschikt voor individueel gebruik en als voorleesboek. Vanaf ca. 9 jaar.