Livre
Néerlandais

Dwergkonijnen : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier

Monika Wegler (auteur)

Dwergkonijnen : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier

Dans la série:
Aanwijzingen in woord en beeld. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
konijnen, cavia's
Titre
Dwergkonijnen : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier
Auteur
Monika Wegler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Zwergkaninchen, glucklich und gesund
Éditeur
Baarn: Tirion, 2003
62 p. : ill.
Note
Titel op omslag : Dwergkonijntjes
ISBN
90-5210-491-3

Commentaires

Bezint eer ge begint": deze slogan is vooral van toepassing voor wie eraan denkt een huisdier te nemen. Er zijn dan ook tal van informatieboekjes op de markt waarin tips staan voor wie van een gezelschapdier droomt. Zo verschenen bij Uitgeverij Tirion een reeks stap-voor-stapgidsjes over verschillende huisdieren.

Monika Wegler fotografeert huisdieren en heeft al jarenlang zelf dwergkonijntjes. Zij kan dus uit de eerste hand informatie bieden over het houden van deze kleine knagers. Dit boekje is helder en overzichtelijk geschreven in een taal, die het zeker ook voor iets oudere kinderen geschikt maakt. Er zijn veel vraag-en-antwoordgedeeltes en op bijna iedere pagina checklists of lijstjes met tips. Talrijke foto's zorgen voor een aangename lay-out. Er wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken wanneer men een dwergkonijn aanschaft, hoe het verblijf er moet uitzien en welk voedsel een konijn moet krijgen om gezond te blijven. Enkele foto's geven een idee van welke verschillend…Lire la suite
Lieflijk ogende uitgave van een autrice annex fotografe, die dieren als specialisme heeft. Er spreekt veel ervaring uit haar informatie over de aanschaf, huisvesting (ook binnenshuis) en verzorging (ook bij ziekte) van dwergkonijnen. Dit komt vooral tot uiting in de hoofdstukken over de omgang hiermee, waarbij de verzorger op het natuurlijke gedrag van zijn konijn in moet spelen. De vele duidelijke kleurenfoto's roepen gevoelens van vertedering op. Het handzame boekje bevat een onderwerpsregister. Ook al geschikt als leidraad voor oudere kinderen vanaf ca. 12 jaar, die een dwergkonijn (willen) hebben. Gedrukt in drie kolommen en in een kleine letter.

Suggestions