Livre
Néerlandais

De schervenverzamelaar

Monika Feth (auteur), Roger Vanbrabant (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Jette ontmoet een verward meisje dat beweert haar vader te hebben vermoord. Samen met haar vriendin Merle gaat ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De schervenverzamelaar
Auteur
Monika Feth
Traducteur
Roger Vanbrabant
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Scherbensammler
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
336 p.
ISBN
9789044807721

Commentaires

Als Jette Weingärtner bij haar moeder op bezoek wil, treft ze in de tuin van het huis een verward meisje aan dat onder het bloed zit. Jette neemt haar mee naar de flat waar ze samen met haar vriendin Merle woont. Daar komen ze erachter dat het meisje Mina heet. Ze beweert haar vader te hebben vermoord. Mina blijkt een psychiatrische patiënt te zijn die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis waarvoor ze ook in behandeling is. Geholpen door haar psychiater gaan Jette en Merle met gevaar voor eigen leven op zoek naar de echte moordenaar. Psychologische thriller, geschreven vanuit verschillende perspectieven. Deze perspectiefwisselingen zorgen enerzijds voor variatie, maar vragen ook de nodige aandacht van de lezer. Spannende thriller met een vrij abrupt einde; sterke karaktertekening. Kleine druk, passende omslagillustratie. Zelfstandig te lezen vervolg op "De aardbeienplukker" en "De meisjesschilder". Vanaf ca. 14 jaar.

De schervenverzamelaar

Het hoofdpersonage Mina verstopt zich, helemaal bebloed, in de tuin van de moeder van Jette (de ik-figuur). Jette werkt in een bejaardentehuis en ze woont samen met haar vriendin Merle. Het is Jette die Mina vindt en ze neemt haar, zonder iets aan haar moeder te zeggen, mee naar de flat en naar Merle. De meisjes hebben blijkbaar in eerdere boeken al voor hete vuren gestaan. Ze schijnen het gevaar aan te trekken. De moeder van Jette heeft een vriend, de psychiater Tilo Baumgart. Mina is één van zijn patiënten. Als je al deze gegevens naast elkaar zet, dan stel je heel veel toevalligheden vast. Mina heeft zichzelf bebloed naast het lijk van haar vader gevonden. Ze was eerder thuis weggelopen om haar tirannieke en gewelddadige vader te ontvluchten. Die vader stond aan het hoofd van een sekte. Alles wijst erop dat Mina de dader is maar Mina herinnert zich niets van de moord. Mina is heel bang en de meisjes besluiten haar te verbergen in hun flat. Mina hoort stemmen in haar hoofd ze heeft …Lire la suite

À propos de Monika Feth

CC BY-SA 3.0 de - Image by Isabelle Grubert

Monika Feth est une écrivaine allemande, auteure de livres pour enfants et de romans jeunesse, née en 1951. Elle a effectué des études de lettres à Bonn et travaille aujourd'hui comme journaliste.

Romans

  • Monsieur Tougris, le ramasseur de pensées, Actes sud (1996)
  • Monsieur Toubleu, le polisseur de plaques de rue (1996)
  • Monsieur Toutencouleur, la ville et la mer (1997)
  • Monsieur Toupuissant et l'arc-en-ciel (1998)
  • Vol, envol, Thierry Magnier (2004) 
  • Prisonnière de la lune, Milan (2005) 
  • Le Cueilleur de fraises, Hachette, coll. « Black Moon » (2008)
  • Le Peintre des visages, Hachette, coll. « Black Moon » (2009) 
  • Le Voleur d'éclats, Hachette, coll. « Black Moon…En lire plus sur Wikipedia