DVD
Néerlandais
De vader van Tony (9) is kraanmachinist. Na een ruzie met zijn vrouw loopt hij weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Tony 10
Autre titre
Tony tien
Directeur
Mischa Kamp
Compositeur
Steve Willaert
Acteur
Faas Wijn Jeroen Spitzenberger Rifka Lodeizen Annet Malherbe Carlo Boszhard Anna Drijver
Langue
Néerlandais
Éditeur
Warner Home Video, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 82 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
5051888091289

Commentaires

Nederlandse kinderfilm van Mischa Kamp (Adriaan; Het paard van Sinterklaas) met o.a. Faas Wijn, Jeroen Spitzenberger, Rifka Lodeizen en Annet Malherbe. Tony is trots op zijn vader want die is de beste kraanmachinist van het land. Hij is zelfs zo succesvol dat hij minister wordt. Tony ziet hem daardoor nauwelijks en tot overmaat van ramp blijkt pa verliefd te zijn geworden. Alles wijst naar de koningin. Als dat niet zo blijkt te zijn, smeedt Tony samen met de koningin een plan om het gezin weer te herenigen. Op zijn tiende verjaardag moet alles goedkomen, maar is dat wel mogelijk na alle ruzies en nare gebeurtenissen? Bor Beekman (Volkskrant 16-2-'12) noemt het een '(...) fantasierijke echtscheidingskomedie (...) kan bogen op originele en geestige scènes (...) maar de film is in zijn geheel wat stroef verteld.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 16-2-'12): 'Het verrassende scenario en de geweldige cast maken het af. (...) een luchtig, geestig en absurdistisch echtscheidingsdrama vo…Lire la suite

À propos de Mischa Kamp

Mischa Kamp est une réalisatrice néerlandaise, née le 7 août 1970 .

Biographie

Filmographie

  • 1996 Waskracht! (TV)
  • 1996 Mijn moeder heeft ook een pistool (court métrage)
  • 2002 De sluikrups (court métrage)
  • 2004 Zwijnen (TV)
  • 2005 Le Cheval de Saint Nicolas
  • 2006 Naked (TV)
  • 2007 Adriaan (TV)
  • 2007 Waar is het paard van Sinterklaas ?
  • 2008 De fuik (TV)
  • 2008 Vanwege de Vis
  • 2010 LelleBelle (TV)
  • 2012 Tony 10
  • 2014 Boys

Liens externes