DVD
Néerlandais

Adriaan

Mischa Kamp (directeur), Willeke Van Ammelrooy (acteur)
De 5-jarige Adriaan is verdrietig omdat zijn hond is doodgegaan
Titre
Adriaan
Directeur
Mischa Kamp
Acteur
Willeke Van Ammelrooy
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: De Kunst, 2008
1 dvd-video
Durée
ca. 50 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717703011739

Commentaires

Vijf tv-afleveringen uit 2007 (KRO kindertijd) van de Nederlandse kinderserie over de circa vijfjarige Adriaan. Adriaan zijn hond is doodgegaan en wordt begraven in het bos. De jongen is boos wanneer een kat er zijn behoefte doet, onwillig als hij een logeerhond moet uitlaten en vindt de cavia van zijn vriend maar stom. Natuurlijk en inleefbaar spel van de twee kinderen tegen de achtergrond van begripvolle, relativerende volwassenen zoals de vader (Cees Geel) en mevrouw Rabbers (Willeke van Ammelrooy). De dialogen zijn helder en bondig met gevoel voor humor; ze confronteren de kijker op subtiele manier met verschillende invalshoeken op het thema: de dood van een geliefd huisdier. Of Adriaan uiteindelijk een nieuwe pup zal krijgen, wordt in het midden gelaten. Een aanrader voor jong en oud vanaf ca. 5 jaar. De film won verschillende prijzen zoals de Cinekid Kinderkast 2007 en is van de hand van regisseur Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas).

À propos de Mischa Kamp

Mischa Kamp est une réalisatrice néerlandaise, née le 7 août 1970 .

Biographie

Filmographie

  • 1996 Waskracht! (TV)
  • 1996 Mijn moeder heeft ook een pistool (court métrage)
  • 2002 De sluikrups (court métrage)
  • 2004 Zwijnen (TV)
  • 2005 Le Cheval de Saint Nicolas
  • 2006 Naked (TV)
  • 2007 Adriaan (TV)
  • 2007 Waar is het paard van Sinterklaas ?
  • 2008 De fuik (TV)
  • 2008 Vanwege de Vis
  • 2010 LelleBelle (TV)
  • 2012 Tony 10
  • 2014 Boys

Liens externes