Livre
Néerlandais

Die® daar : het leukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Mirte Stut (auteur), Geurt Van Donkelaar (auteur)

Die® daar : het leukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Kijk- en aanwijsboek op groot formaat. Mensen, dieren en voorwerpen ingedeeld volgens categorieën: die is groen, dun, raar, thuis, au, rond, op reis etc.
Titre
Die® daar : het leukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters
Autre titre
Die daar : het leukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters
Auteur
Mirte Stut Geurt Van Donkelaar
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2013
[30] p. : ill.
ISBN
9789025753177 (hardback)

Commentaires

Een peuter priemt met zijn mollige vingertje in de richting van een voor hem nieuw, wonderlijk voorwerp. ‘Die?’ is vaak een van de eerste woordjes die hij met grote, vragende ogen kan uitbrengen. Het is een tafereel dat we ons allemaal levendig voor de geest kunnen halen, en waar de titel van dit boek naar verwijst. De allerkleinsten leren hier immers vooral aandachtig kijken, een eerste voorwaarde om ten volle van boeken te kunnen genieten. Die daar bestaat uit een bonte verzameling kleurenfoto’s van de meest uiteenlopende dingen, die geordend zijn in veertien categorieën. Een aantal van die categorieën (zoals ‘lekker’, ‘groen’, ‘thuis’, ‘gezond’, ‘vies’, ‘au’) worden door volwassenen vaak spontaan gebruikt in hun omgang met jonge kinderen en ze zullen de woordendan ook al op erg jonge leeftijd begrijpen. Andere categorieën zijn inhoudelijk abstracter, denken we maar aan ‘dun’, ‘raar’, ‘op reis’. Elke categorie is uitgewerkt in een dubbelbladige kijkplaat. In het centrum van d…Lire la suite
Mooi uitgevoerd, groot formaat kartonnen aanwijsboek met twee afgeronde hoeken. De bladzijden hebben de kleur van zachtgele, blanke vla, terwijl de schutbladen en de zijkanten fel, fuchsiaroze zijn. Per dubbele pagina worden, thematisch geordend, ca. twintig afbeeldingen getoond door vrijstaande kleurenfoto's met de titel van het boek als uitgangspunt: Die daar... is dun, ... is lekker, ... is raar, ... is au, enzovoort. De keuze van de thema's is verrassend, maar de afgebeelde voorwerpen hebben behalve het thema waar ze bijhoren geen onderling verband. Tussen de platen zijn wel verbanden te ontdekken, zodat peuters vanaf zo'n jaar of twee zoekopdrachtjes gegeven kunnen worden: op elke plaat is iets te vinden om mee te spelen, te rijden, om op te zitten, een dier of een plant. Al met anderhalf jaar kan er aangewezen en benoemd worden. Frisse uitgave met op het omslag twaalf voorwerpen van verschillende platen. Vanaf ca. 1,5 jaar.