Livre
Néerlandais

Wat een snertweer!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Ietje gaat met haar ouders een dagje varen. Maar het weer wordt steeds slechter. Komen ze wel droog thuis? Samenleesboek op AVI-E4 en AVI-E5. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Sujet
Stormen
Niveau de lecture
AVI E4, AVI E5, AVI 5, AVI 8
Titre
Wat een snertweer!
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2013
42 p. : ill.
ISBN
9789048713516 (hardback)

Commentaires

Ietje gaat met haar ouders een dagje uit. Ze hebben een motorbootje gehuurd, de 'Dolfijn'. Ze hebben veel bagage. Als ze een tijdje hebben gevaren, gaan ze op een eilandje picknicken. Het weer wordt allengs slechter met windstoten, stortregen en woelige baren. Om haar ouders te amuseren en de moed erin te houden, vertelt Ietje melige moppen en geeft raadsels op. Ze besluiten toch maar weer naar huis te gaan. Gelukkig zijn ze, dank zij het schuilen onder een boom en met hulp van een parasol, kleed en handdoek relatief droog gebleven. Maar of dat in de haven aangekomen voor iedereen zo blijft… De tekst van dit boekje uit de serie ‘Samenlezers’* wordt in duo aan elkaar voorgelezen. Het kind dat iets gevorderd is met lezen leest de moeilijkere tekst (AVI-E5) in een standaardletter en de beginnende lezer leest het vetgedrukte deel voor (AVI-E4). Aan het einde staan een drietal vragen ter verwerking en begrip van het verhaal. De illustraties, vaak met een gekleurde achtergrond waarin ook d…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions