Livre
Néerlandais

Vals spel

Mirjam Mous (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
De 16-jarige Fin (ik-figuur) wordt verdacht van moord tijdens zijn vakantie in Spanje. Hij maakt zich in zijn politiecel nog niet echt zorgen. Zijn vakantievriendin Val komt hem vast helpen. Of niet? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Vals spel
Auteur
Mirjam Mous
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
220 p.
ISBN
9789047512400 (hardback)

Commentaires

Als de 16-jarige Fin (ik-figuur) in Spanje aankomt, blijken de vakantieplannen met zijn oudere halfbroer Martijn niet door te gaan omdat Martijn een unieke aanbieding voor een filmrol krijgt. Fin besluit alleen te gaan backpacken door Spanje. Hij ontmoet de Spaanse Valerie en haar broer en wordt hopeloos verliefd op haar. Drie weken later zit hij in een Spaanse gevangenis omdat hij verdacht wordt van moord en blijken de drie weken daarvoor heel anders verlopen te zijn dan hij eigenlijk dacht. Afwisselend tussen de verhoren in het heden en de drie weken backpacken die langzaam vorderen, bouwt de auteur dit spannende verhaal op. Heeft Fin de vrouw echt vermoord? En is Valerie te vertrouwen? Ondanks dat het niet vreemd is dat Fin door zijn eerste verliefdheid verblind raakt, is het toch wat ongeloofwaardig dat hij helemaal niets door heeft van wat er daadwerkelijk gebeurt. Ook schetst de auteur hem met zijn voornaamste gedachten over voetbal en meisjes wel erg clichématig. Toch een prett…Lire la suite

Vals spel

Fin, een jongen van zestien, mag naar zijn broer, die in Spanje woont. Zijn halfbroer Martijn is tien jaar ouder. Samen gaan ze een trektocht maken in de bergen. Fin kijkt ernaar uit. Spijtig genoeg gaat de tocht niet door omdat Martijn een belangrijke opdracht voor zijn werk niet kan laten schieten. Fin trekt er zonder weten van zijn broer alleen op uit en ontmoet zo Valerie en Stefano. De twee doen zich voor als broer en zus maar niets is minder waar. Valerie palmt Fin in en deze ziet het wel zitten om zoveel aandacht te krijgen. De twee weken die Fin met het tweetal doorbrengt, zijn zo avontuurlijk dat hij niet merkt hoe ze hem gebruiken voor allerlei linke boodschappen, inbraken, geldafnames enz. Door zijn goedgelovigheid doet hij alles wat de twee hem opdragen. Tot ze hem een moord in de schoenen schuiven. Fin kan nooit geloven dat ze hem hiervoor laten opdraaien. Wanneer hij opgepakt wordt, begint hij alle feiten te overlopen en het zal heel wat inzicht vragen om alles te bewijz…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia