Livre
Néerlandais

Operatie Nieuwsflits

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Het TOP-team logeert bij oom Karel. Nadat Tara in het plaatselijke nieuwsprogramma is geweest, gebeuren er allerlei vreemde dingen in het stadje. Het TOP-team krijgt het druk. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Spioneren
Extra subject
AVV, Detectives
Titre
Operatie Nieuwsflits
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
139 p. : ill.
ISBN
9789047515524 (hardback)

Commentaires

Het TOP-team — Tara, Olle en Puck — staat, na Operatie Hondendief voor een nieuwe uitdaging. Wanneer hun ouders, twee geheime agenten, een opdracht krijgen in Zuid-Amerika gaan ze in de zomervakantie bij oom Karel logeren. Hoe dol ze ook op hem zijn, de vakantie begint uitermate saai. Tot Tara een zwemwedstrijd wint en ze op tv komt in Nieuwsflits, het nieuwsprogramma van de lokale omroep. Volgens Olle zou het beter ‘Nieuwsflop’ heten, omdat er in het stadje toch nooit iets bijzonders gebeurt. Meteen daarna vindt een reeks onrustwekkende gebeurtenissen plaats: een vernieling, een bommelding, een mysterieuze brand en een diefstal.
Alle ingrediënten voor een spannend avontuur zijn hiermee aanwezig, maar Mirjam Mous maakt de verwachtingen niet waar. Mous schreef al flink wat jeugdboeken, maar met Operatie Nieuwsflits weet ze amper te overtuigen. De vaart wordt onderuit gehaald door de vele onderbrekingen. Tussendoor worden tips en weetjes uit 'het handboek voor spionnen'…Lire la suite
Het TOP-team (zussen en broer Tara, Olle, Puck) mag gedurende de tijd dat vader en moeder vanwege hun werkzaamheden als geheim agenten even het land uit zijn, gaan logeren bij oom Karel. Daar raken Olle en zijn zussen natuurlijk binnen de kortste keren verwikkeld in een aantal verbazingwekkende avonturen. Zo wordt ’s nachts de Volvo 544 van een achterbuurman in elkaar geslagen, in het ziekenhuis wordt een verdacht pakketje aangetroffen, niet veel later verdwijnt het kunstwerk van een piemel uit het parkje en tot overmaat van ramp breekt er brand uit in de Koopjeshoek, een winkel voor snuisterijen. Het TOP-team is vanaf het eerste moment actief met het oplossen van al de verdachte gebeurtenissen. Als methodisch werkende detectives – in hun geval valt de appel niet ver van de boom – komen zij steeds dichter bij de waarheid, maar worden zij toch verrast als ze achter de waarheid komen. Het verhaal wordt met vaart verteld, in eigentijds Nederlands, dat veel spreektaal en ook veel humor b…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions