Livre
Néerlandais

Boy 7

Mirjam Mous (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Een 15-jarige Amerikaanse jongen (ik-figuur) komt bij kennis op een grote, hete grasvlakte. Hij weet niet wie of waar hij is. Hij besluit hoe dan ook zijn verleden te achterhalen en zichzelf terug te vinden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Boy 7
Auteur
Mirjam Mous
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
284 p.
ISBN
9789047505945

Commentaires

Ik wist niet wie ik was, waar ik was en hoe ik op deze verlaten plek terecht was gekomen", zo lezen we aan het begin van Boy 7. Zonder te beseffen dat dit een codenaam is, doopt het hoofdpersonage zichzelf 'Boy 7'. Het boek leest als het spannende verslag van zijn zoektocht naar een antwoord op de vragen die met die ene zin worden opgeroepen. Na wat stom gepruts en gehannes met de punten op de schoolcomputer, een jeugdzonde, en een klacht van de school, komt Sam terecht in CooperationX, een heropvoedingsgesticht. Noodgedwongen verblijft hij er met een vijftal andere jongens van zijn leeftijd en samen worden ze klaargestoomd voor de toekomst. Wanneer iemand in opstand komt, verdwijnt hij voor enkele uren om vervolgens weer fris en monter, maar zo mak als een lammetje te verschijnen. Sam en zijn vriend Louis ('Boy 6') vertrouwen de boel niet en achterhalen stukje bij beetje de verschrikkelijke waarheid: door middel van een ingeplante chip worden ze om beurten ingezet om misdaden…Lire la suite
Ergens in Amerika komt een 15-jarige jongen met zware hoofdpijn en een verstuikte enkel bij op een kale, snikhete grasvlakte. Hij weet niet waar of wie hij is. Met behulp van de inhoud van zijn rugzak vindt hij zijn verborgen notebook terug en komt hij zijn verleden op het spoor. Het lijkt erop dat hij als Boy 7 dat verleden deelt met zeven andere jongens, allemaal uitblinkers op een bepaald gebied. In dit verhaal wordt, in de ik-vorm, afwisselend het heden beschreven naast fragmenten uit het dagboek. Zo komt niet alleen de moedige en volhardende hoofdpersoon maar ook de lezer stukje bij beetje achter de gruwelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het verhaal bestaat uit vijf hoofdstukken, met een wijsheid als ondertitel, in modern, toegankelijk Nederlands gescheven. Ultramoderne techniek speelt een belangrijke rol en tevens wordt een kijkje in de Amerikaanse samenleving genomen. Buitengewoon spannend boek voor jongeren met sterke zenuwen. Vanaf ca. 13 jaar.

Boy 7

Een jongen komt bij bewustzijn op een droge grasvlakte. Het is snikheet en hij weet niet waar hij is, hoe hij op die plaats terecht gekomen is, hoe hij heet ... Gelukkig vindt hij een rugzak met een gsm. Hij wil hem gebruiken om de politie te bellen maar hoort zijn eigen stem op de voicemail zeggen dat hij dit zeker niet mag doen. Aanvankelijk is hij heel gelukkig wanneer Lara hem oppikt, maar hij vertrouwt haar steeds minder en wordt achterdochtig. Met de geringe aanwijzingen die hij heeft, gaat hij zo veel mogelijk alleen op zoektocht om uit te vissen wat er met hem gebeurd is. Uiteindelijk slaagt hij erin het heropvoedingsprogramma, waarin hij terecht gekomen was door zijn grote computerkennis, te ontmantelen. Zeer spannend boek met een heel krachtig begin. Je leeft echt heel erg mee met Boy 7 en je blijft heel de tijd nieuwsgierig naar wie hij is en wat hij meegemaakt heeft. De spanning wordt heel goed in het verhaal gehouden doordat er steeds slechts kleine tipjes van de sluie…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia