Livre
Néerlandais

Het vallen van de nacht

Minette Walters (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)
Nadat de pest van 1348 is uitgewoed, stuurt een kasteelvrouw een groep jongemannen onder leiding van haar lijfeigene op verkenning om te zien of er in naburige dorpen overlevenden zijn.
Titre
Het vallen van de nacht
Auteur
Minette Walters
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The turn of midnight
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2019
432 p. : kaarten
ISBN
9789401610841 (paperback)

Commentaires

Deze roman is het vervolg op ‘Het laatste uur’*, waarin wordt beschreven hoe de pest in 1348 over Engeland raast en de bevolking decimeert. In het graafschap Dorsetshire bevindt zich een groep overlevenden die zich onder leiding van Lady Anne, weduwe van Sir Richard van Develish, heeft afgezonderd van de buitenwereld. In dit tweede deel is de pest uitgewoed en stuurt Lady Anne een groep jongemannen onder leiding van Thaddeus Thurkell op verkenning om te zien of er in de naburige dorpen overlevenden zijn. Thaddeus is een lijfeigene die zich op zijn verkenningstocht voordoet als edelman en dit zorgt voor spannende verwikkelingen. In deze historische roman worden thema’s als de positie van de vrouw, het feodale stelsel en de rol van de kerk aan de orde gesteld. De schrijfster is beroemd om haar thrillers en heeft onlangs de overstap naar historische fictie gemaakt. Dit doet zij overtuigend, maar voor een beter begrip van het verhaal wordt lezers aangeraden ook ‘Het laatste uur’ te lezen…Lire la suite

À propos de Minette Walters

Minette Walters, née Minette Caroline Mary Jebb le 26 septembre 1949 à Bishop's Stortford dans le comté d'Hertfordshire, est une romancière anglaise, auteur de romans policiers.

Biographie

Elle naît à Bishop's Stortford et suit pendant les dix premières années de sa vie les mutations de son père militaire de carrière en Angleterre. Après le décès de celui-ci, elle habite et étudie à Reading puis à Salisbury avant d'intégrer l'université de Durham.

Elle travaille comme rédactrice et éditrice pour différents magazines et complète ses revenus en écrivant des histoires courtes et des séries pour la presse. Elle publie un premier roman en 1992 intitulé The Ice House qui est un succès critique et commercial et qui lance sa carrière. Ses écrits lui valent plusieurs récompenses littéraires, comme le Prix Edgar-Allan-Poe du meilleur ro…En lire plus sur Wikipedia