Livre
Néerlandais

Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes

Mieke Dobbels (auteur), Vicky Lommatzsch (auteur), Sabien Clement (dessinateur)

Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes

Public cible:
6-8 ans et plus
Wachten voor de kassa, op de bus, op je eerste kus... Allerlei situaties waarin je moet wachten, komen langs in een gedicht, recept of spelletje. Maar met Tante Bees en Tante Toes vliegt de tijd! Met grappige ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Spelen, Vervelen
Titre
Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes
Auteur
Mieke Dobbels Vicky Lommatzsch
Dessinateur
Sabien Clement
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[74] p. : ill.
ISBN
9789401424349 (hardback)

Commentaires

Speels kijk- en doeboek rondom het thema ‘wachten’. Allerlei situaties waarin je op iets of iemand moet wachten, worden op een grappige manier gepresenteerd in de vorm van een gedichtje, een spelletje, een recept, en heel veel speelse tekeningen: wachten voor de kassa, in de wachtkamer, op de bus, tot het eten klaar is, aftellen tot de zomervakantie, wachten op je eerste kus, in de file, op slaap, op mooi weer, op je eigen verjaardag, etc. Maar met Tante Bees (klein en dik) en Tante Toes (heel lang en dun) vliegt de tijd. Wat een mooie vondst is het om allerlei oplossingen en tips uit te beelden: wachten op borstjes, wachten tot je groot bent. Op de enigszins gestileerde tekeningen in kleur zijn veel humoristische details te zien. Echt een boek om je wachttijd mee te verkorten. De auteurs zijn een Vlaamse actrice en een schrijfster, die samen met de illustratrice Sabien Clement eerder de gedichtenbundel 'Brave kinders'* (2013) maakten. Hierin staan de stoute kinderen van de tantes in…Lire la suite

Wacht!

Dit boek is mooi vormgegeven en heeft originele illustraties van Sabien Clement. Ik was dan ook erg benieuwd naar de inhoud ervan. Jammer genoeg valt die voor mij wat tegen. Op de voorpagina staat dat dit een grappig kijk-, lees- en doeboek is. Het is alle drie. Maar daardoor wordt het snel een allegaartje van vanalles en nog wat. Alles heeft wel te maken met 'wachten' en dingen - spelletjes of recepten - die je kan doen terwijl je wacht. Er zitten talloze leuke ideeën in de illustraties die allerlei soorten van wachten uitbeelden, bv. wachten op groen, wachten op de bus, wachten tot je groot bent. Over het algemeen zijn de fijne tekeningetjes inventiever dan de verhaaltjes op rijm,die eerder een flauwe clou hebben of onder rijmdwang lijden. En de doe-dingen bevatten soms een fout. Zo wordt er op het einde van de boek een spelletje uitgelegd waarmee je kan berekenen hoeveel iemand van je houdt; in het rekensommetje wordt gewoon een getalletje over het hoofd gezien.

Hier …Lire la suite

À propos de Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (née le 22 février 1978 à Coxyde) est une actrice belge. Elle est particulièrement active au théâtre et joue occasionnellement dans des séries télévisées.

Biographie

Mieke Dobbels sort diplômée du conservatoire de Gand en 2001. Elle a joué entre autres au Théâtre Malpertuis, au Publiekstheater et au Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmographie

  • 2002 : F.C. De Kampioenen : l'infirmière
  • 2002 : Spoed : Leen Goris
  • 2006 : En daarmee basta! : Jits
  • 2009 : Aspe : Veerle Debacker
  • 2009 : De kotmadam : Saskia Moerman
  • 2010 : Witse : Wivina Cuppers
  • 2013 : Eigen Kweek : Katrien
  • 2017 : Cargo de Gilles Coulier :

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions