Wat & Hoe Stedentrip New York bevat de Top 10 hoogtepunten van New York, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip New York is handzaam, compleet en betrouwbaar. New York is een stad met veel gezichten en culturen van over de hele wereld. Om iedere ho
Titre
New York
Auteur
Mick Sinclair
Adaptateur
Andree Scott Esther Van Veen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Essential spiral New York
Éditeur
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2019
190 p. : ill.
ISBN
9789021571775 (paperback)

Commentaires

New York is een zakgids met spiraalband die je laat kennismaken met de gelijknamige wereldstad. Na een korte inleiding krijgen we een reiswijzer, info over het vervoer naar en in New York en een aantal praktische tips. Het hoofdstuk 'De selectie' stelt een keuze voor van enkele hoogtepunten die je zeker moet gezien hebben. De hoofdmoot bestaat uit erg korte toeristische beschrijvingen van de bezienswaardigheden in Manhattan, inclusief tips voor slapen, eten, winkelen en uitgaan. Een handig systeem van kleurencodes aan de zijkant van de pagina laat een snelle oriëntatie toe. De reisgids eindigt met een vrij summier overzicht van de bezienswaardigheden in de overige 'boroughs' van New York. Achteraan volgen een thematisch register en een straatnamenregister. Op de voor- en achterflap vind je geplastificeerde kaarten: een aantal overzichtskaartjes, een metrokaart en een gedetailleerd plan van Manhattan (tot vlak boven Central Park).
New York is een klassieke en beknopte …Lire la suite
‘Wat & Hoe’ reisgidsje voor stedentrip naar New York. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. De introductie in het gebied is minimaal, gevolgd door tips bij kort verblijf en andere praktische tips. De top 10-selectie bespreekt in telkens twee pagina’s de belangrijkste bezienswaardigheden inclusief website, en andere nuttige informatie. Onder het kopje ‘de beste hotspots’ komen allerhande adressen naar voren om te bezoeken, zoals: uitzichten, lunchadressen, kids-uitjes, winkels etc. Vervolgens passeren per wijk van het stadsdeel Manhattan, van Midtown tot en met Lower, de bezienswaardigheden, cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen e.d. in beknopte tekstjes de revue. Verder uitstapjes buiten Manhattan: de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island, met een wandeling door Brooklyn Heights. De herziene gids besluit met een register. Beknopt stadsgidsje met kleurenfoto’s.