Livre
Néerlandais

Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast

Michel Follet (auteur)

Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast

De auteur schetst een portret van zijn ouders (90+) die na een leven lang zelfstandig te zijn geweest in een verzorgingshuis terechtkomen.
Extra subject
Rusthuizen
Titre
Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast
Auteur
Michel Follet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2021
140 p.
ISBN
9789464340143 (paperback)

Commentaires

Michel Follet (1959, Vlaamse radio- en tv-presentator) beschrijft in deze paperback het leven van zijn 90+ ouders in een verzorgingstehuis. Twee oude mensen die altijd zelfstandig leefden, moeten zich aan dit 'bed and breakfast' aanpassen. Hij wil een portret van hen schetsen en over hun karakters vertellen, niet over oud worden ('mijn ouders zijn oud'), dementie of aftakeling. Aan de hand van flashbacks tekent Follet op een zeer inlevende wijze en met humor de personages van zijn ouders en het gezin. Het in erg toegankelijke taal geschreven boek is zeer lezenswaardig door de positieve en humorvolle kijk op ouderdom. Door een andere, positieve kijk op ouderdom een goed tegenwicht tegen 'zware' literatuur hierover.

À propos de Michel Follet

Michel Follet, né à Mortsel (Belgique) le 16 décembre 1959, est un acteur et présentateur belge de radio et télévision.

Biographie

Après avoir fait sa scolarité à Edegem, Michel Follet suit les cours d'Art dramatique au Rits à Bruxelles.

Carrière radiophonique

Michel Follet commence sa carrière professionnelle comme producteur et présentateur de radio à la télévision publique belge VRT tout en travaillant comme bénévole pour plusieurs stations de radio. En 1982, il est présentateur à Radio 2, Omroep Brabant. Il présente notamment les shows radiophoniques Oordegelijk et Kop Of Flet, l'émission nocturne Twee tot Twee et est aussi l'une des voix de FunkyTown.

En 1992, Follet est…En lire plus sur Wikipedia