Livre
Néerlandais

Het vuurevangelie

Michel Faber (auteur)

Het vuurevangelie

Dans la série:
Titre
Het vuurevangelie
Auteur
Michel Faber
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fire gospel
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2009
204 p.
ISBN
9789023430049

Commentaires

Deze roman is de bijdrage van de auteur aan de Mythen-reeks waarin een achttiental literaire schrijvers een moderne versie van antieke mythen aanleveren. De internationale bekende auteur ('Lelieblank, scharlakenrood') moderniseert hier de mythe van Prometheus. Hij doet dat aan de hand van een expert in het Aramees, die in een Iraakse stad tijdens een bomaanslag in een museum een 'vijfde evangelie' ontdekt. Het is geschreven door een tijdgenoot van Jezus tijdens diens laatste dagen, met daarin alleen een beschrijving van de menselijke kant van hem, zonder de wederopstanding. Hij smokkelt het document mee naar huis, vertaalt het en laat het samen met zijn commentaar uitgeven. Het boek wordt een succes, maar tijdens een lezing wordt hij ontvoerd door een Arabische en een blanke jongen die hem ervan beschuldigen de zionisten in de kaart te spelen. Ze binden hem stevig vast op een stoel, waarbij hij steeds probeert te ontkomen. Dit vlot geschreven verhaal voor een breed lezerspubliek zit v…Lire la suite

À propos de Michel Faber

Michel Faber, né le 13 avril 1960 à La Haye, est un écrivain australien et écossais d'origine néerlandaise et d'expression anglaise.

Biographie

Il a vécu jusqu'à l'âge de 7 ans aux Pays-Bas, avant que sa famille ne s'installe en Australie.

Il fait des études de lettres à l’université de Melbourne, et rédige un mémoire sur Kurt Vonnegut.

Depuis 1993, il est installé en Écosse, pays de sa deuxième épouse.

Il débute en 1999 avec la publication du recueil de nouvelles Some Rain Must Fall, pour lequel il obtient le Scottish First Book of the Year Award décerné par la Saltire Society.

Son premier roman Under the Skin, paru en 2000, reçoit le Neil Gunn Prize, le Ian St James Award et est traduit dans quinze pays. Il est adapté au cinéma en 2013 par Jonathan Glazer.

Il publie en 2003 un r…En lire plus sur Wikipedia