Livre
Néerlandais
Verhaal van de in Sierra Leone in erbarmelijke omstandigheden opgegroeide Mabinty Bangura die na haar adoptie door een Amerikaans echtpaar en ondanks racisme en vooroordelen zich als Michaela DePrince een plaats in de balletwereld verovert.
Extra subject
WAA
Titre
Ze noemden me duivelskind
Auteur
Michaela DePrince Elaine DePrince
Traducteur
Monique Eggermont
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Taking flight : from war orphan to star ballerina
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2014
221 p., [8] p. pl.
ISBN
9789048820870 (paperback)

Commentaires

Levensverhaal van ballerina Michaela DePrince (1995). Michaela wordt geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone, ze heet dan Mabinty Bangura. Als gevolg van een aandoening (vitiligo) heeft ze vlekken op haar huid en wordt daarom 'duivelskind' genoemd. Haar vader wordt door rebellen vermoord, haar moeder sterft aan ondervoeding en Mabinty komt in een weeshuis terecht. Na een afschuwelijke periode wordt ze samen met haar beste vriendin door een Amerikaans echtpaar geadopteerd. Haar nieuwe leven als Michaela is niet te vergelijken met het leven dat zij als Mabinty leidde, haar hartenwens wordt vervuld: balletles (in het weeshuis heeft ze op het omslag van een tijdschrift een ballerina gezien, sindsdien wil ze ballerina worden). Ze blijkt een natuurtalent te zijn. Haar gelukkige leven in Amerika kent echter ook nare kanten: Michaela krijgt te maken met alledaags racisme en met vooroordelen in de balletwereld. Toch weet ze met veel doorzettingsvermogen de top te…Lire la suite

À propos de Michaela DePrince

Michaela DePrince, née Mabinty Bangura le 6 janvier 1995 en Sierra-Leone, est une danseuse classique américaine d'origine sierra-léonaise.

Elle est découverte du grand public en 2011 lors de sa participation au documentaire First Position, qui retraçait la préparation de jeunes danseurs pour le Youth America Grand Prix. Avec sa mère adoptive, Elaine DePrince, elle coécrit en 2014 le livre Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina (en français Orpheline N°27).

En parallèle de sa carrière de danseuse, elle est ambassadrice de l'organisation hollandaise War Child, basée à Amsterdam.

Biographie

Premières années

Née dans une famille de confession musulmane sous le nom de Mabinty Bangura, elle grandit d…En lire plus sur Wikipedia